Olsen tror han kunne kjempet om totalseier i proffdebuten

Ødelagt bærearm spolerte en potensiell drømmedebut på 2018 for Dennis Olsen, mens Aleksander Schjerpen havnet på pallen til tross ikke fullført løp.

Publisert

For det ble til slutt med en 10. plass totalt og 4. plass i klassen for Dennis Olsen, som det hvilte størst spenning rundt i forbindelse med 24-timeren i Dubai denne helgen.

(Foto: 24hseries.com)

Det ble på mange måter sett på hans debut som Porsche-proff ettersom han ikke fikk kjørt en meter i løpssammenheng da han «tjuvstartet» jobbtilværelsen som proff Porsche-fører i Sao Paulo i fjor høst.

Og Olsen var komfortabel med fart og tempo i Dubai, og følte de hadde gode muligheter ute på banen. Men da en bærearm sa takk for seg, tapte de 40 minutter inne i pitboksen og løpet var dermed spolert med tanke på en god plassering.

– Farten var virkelig der. Alt fikk veldig bra helt til vi fikk problemer med bærearmen, sier Olsen til Parc Fermé.

Var i flytsonen

Olsen representerte Herberth Motorsport, som i utgangspunktet består av profesjonelle førere, med med unntak av sveitseren Daniel Allemann denne helgen. Dermed måtte de stille i amatørklassen, men Olsen tror ikke det kunne hindret dem fra en potensiell totalseier, og naturlig nok klasseseier.

– Hadde vi ikke hatt tekniske problemer, så kunne vi kjempet helt til siste slutt. Kjøringen gikk veldig bra, og jeg følte jeg var i flytsonen helt fra starten av, sier nordmannen.

Etter åtte timer og ni pitstops ledet de med en margin på 1,5 minutt før de fikk trøbbel som kostet dem nesten tre kvarter.

Og aporpos nordmann så var ikke Olsen den eneste med norskeflagget på kjøredressbeltet i A6-AM-klassen. For Wiggo Dalmo og hans Car Collection Motorsport endte bare én runde bak Olsen og Herberth, og ble nummer 11 totalt i en Audi R8 LMS.

Fornøyd tross påkjørsel

Også Aleksander Schjerpen hadde gode forhåpninger før løpet. Det endte med brutt løp for Schjerpen, som kjører for Leipert Motorsport med en Lamborghini Huracan Super Trofeo.

Men fordi det først og fremst er antall runder som teller framfor tid, så kunne han likevel stige opp på seierspallen som tredjemann i klassen sammen med teamet. Fjerdeplassen i klassen hadde nemlig 14 runder færre enn Schjerpen og co, selv om Leipert brøt 1,5 time før slutt.

– Alle førerne gjode en god jobb, og vi gjorde et godt løp. Men det blir litt blandede følelser rundt den uheldige avlsutningen da vi ble påkjørt av lederen i Porsche-klassen. Men slik skjer. Det er gøy å ha vært på pallen begge gangene jeg har kjørt 24-timersløpet i Dubai, sier Elveruns-gutten.