Norsk 17-åring gjør karriere i thailandsk racingmesterskap


DEL

Drøbak-gutten Daniel Størkersen skal vise seg fram foran 400.000 mennesker på andre siden av kloden.

Der skal han nemlig kjøre det gateløpet Bangsaen Grand Prix, i touringcar-klassen. Flere løp skal arrangeres i perioden 21. til 26. februar, og det er tiende året på rad dette gateløpet blir kjørt, heter det i en pressemelding. Gatene i Bangsaen ligger cirka en time utenfor hovedstaden Bangkok.

– Det er meldt enormt mange tilskuere til alle løpene, noe som vil gjøre dette enda mer morsomt. Og jeg satser på å få vist tilskuerne mye god kjøring, sier 17-årige Størkersen i en pressemelding.

Banen er 3,7 kilometer lang og kjent for å være krevende og til steder svært trang og utfordrende, og Størkersen og teamet har ambisjoner om å være inne blant topp fem. Likevel blir dette løpet en svært spesiell opplevelse for den unge drøbakingen.

– Jeg gleder meg stort til å kjøre Bangsaen Grand Prix. Dette vil være mitt første gateløp i en touringcar. Jeg vet at det blir moro og meget spennende, samtidig som det nok vil få pulsen min høyt opp med tanke på hvor trangt det er mellom veggene som blir satt opp, sier Størkersen.

I år skal han kjøre Thailand Super Series og RAAT Endurance Series i Thailand. Det er også planer om å kjøre Asian LeMans sprint series. Samtidig forteller Størkersen at han også har planer om å kjøre en GT-klasse her hjemme i Norge dersom pengene strekker

- ANNONSE -

Daniel håper at han vil også kunne få nok norske sponsorer, slik at han kan få kjørt en GT klasse i Norges cupen som starter senere i år.