Nervedrama da Dennis Olsen tok sin andre 2. plass i supercupen

DEL
Arkivfoto: Simen Næss Hagen
Arkivfoto: Simen Næss Hagen

21-åringen med desidert raskest tempo, men klarte ikke forsvare seg mot sin tyske rival.

Sist helg ble vi vitne til at Dennis Olsen viste baller og muskler med dobbelt-seier i den tyske Porsche-cupen, på første forsøk denne sesongen.

Spenningen var derfor stor til hva Olsen skulle få til i sesongdebuten i Porsche Supercup i Barcelona.

Lørdag ble det 2. plass etter nok en god innsats ute på banen, men med tyske Michael Ammermüller på helt nye dekk, så ble det vanskelig for Våler-gutten å tukte rivalen han tok skalpen på uka før.

LES OGSÅ: Dennis klinket til med Porsche-seier på aller første forsøk

Søndagens race 2 ble en mer dramatisk batalje.

- ANNONSE -

Dennis hadde en tilsynelatende god start fra sitt tredjespor, men kamp om posisjonene inn mot første sving gjorde det vanskelig for Dennis å klatre ytterligere. Lå til og med helt nede på 5. plass, men kom seg raskt opp på 4. plass og etterhvert 3. plass, der han jaget Matt Campbellfram til runde sju, hvor han tok ham på inneren i sjikanen før start-mål-langstrekka.

LES OGSÅ: Et erkenorsk samhold på tvers av grener og mesterskap

21-åringen viste, blant annet med å sette de raskeste rundetidene, at han hadde høyeste tempoet på banen, og satte raskt opp klappjakten på Michael Ammermüller. Olsen fortsatte å presse Ammermüller til å gjøre feil, og lå stadig innenfor sekundet bak sin tyske konkurrent, men i motsetning til på Hockenheim, så gjorde ikke tyskeren noen feil denne gangen

Ammermüller måtte likevel forsvare seg kraftigere og kraftigere for en angripende Olsen som desperat kjempet etter luker og slipstream, uten å finne den nødvendige luken da Ammermüller også forsvarte seg godt og kjørte rutinert, feilfritt og sikkert.

Se video under av Olsens siste runde fra Facebook-siden til coach Fredrik Brenna-Lund, som tross håp om seier måtte si seg meget fornøyd med «guttungens» innsats.

Dermed ble det nok en 2. plass for Dennis Olsen, som med andre ord har startet sin Porsche-sesong meget sterkt denne sesongen. Kun 0,4 sekunder skilte det ned til Ammermüller, en differanse som stod seg i nærmere 10 av løpets 14 runder.

Vår andre nordmann, Roar Lindland, kjørte inn til 15. plass søndag etter 22. plassen lørdag.

PF-bloggen: Når en pappa ikke trenger å være noe annet enn «pappa»