Nå kan Olsen avgjøre Supercupen helt på egenhånd

DEL
(Foto: Porsche Motorsport)

Vanskelig løp i Italia, men da hjelper det at hovedkonkurrenten leverer en enda svakere forestilling.

For Dennis Olsen havnet til slutt på en 5. plass, etter at han midtveis hadde kjørt seg opp fra fjerde startsporet og opp på en 3. plass. Vinneren Matt Campbell har vært i en klasse for seg selv denne helgen, og det var lite Olsen og gjengen kunne gjøre med den unge australieren på Monza-banen.

LES OGSÅ: Nå vil Dennis Olsen kjempe om Supercup-triumfer

Olsen slet voldsomt med bremseproblemer helt fra tidlig i løpet, noe vi fikk se da han to runder på rad misset innbremsingen inn mot første sving i sjikanen etter start-mål-langstrekken, blant annet etter sterkt press fra hovedrival Michael Ammermüller. Her mistet også Olsen muligheten til å ta 3. plassen i løpet, og ble i stedet jaget av en Ammermüller, som aller helst ville sett at Olsen ga fra seg plassen etter at han misset på innbremsingen.

Men Olsen holdt plassen sin, og i stedet begynte Ammermüller å gjøre feil på feil, som til slutt sendte ham ned til en 10. plass.

Dermed tar nordmannen fem poeng innpå tyskeren, hvor det nå skiller kun tre poeng inn mot sesongfinalen i Mexico i oktober, som avsluttes med dobbeltløp. Med to seire over dammen kan Olsen dermed sikre Supercup-tittelen sammenlagt.

- ANNONSE -

– Om resultatlisten i løpet blir slik som vi kom i mål har jeg sikret andreplassen i mesterskapet og kan gi ALT jeg har for å slå Ammermüller i Mexico. Og tro meg – jeg skal gi ALT for sammenlagtseieren i Porsche Supercup, sier Olsen til BilNorge etter søndagens dramatiske løp.

Løpet var særdeles innholdsrikt med mye dramatikk og mange incidenter. Derfor er ikke resultatlisten endelig i det denne artikkelen skrives. Derfor kan det fremdeles skje mye med det totale utfallet på løpet.

LES OGSÅ: Slik opplever Dennis å være i angrepsposisjon mot noe stort
PF-BLOGGEN: Gutten som overgår så å si alt av norske prestasjoner i år

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here