Nå vil Dennis Olsen kjempe om Supercup-triumfer


DEL
Foto: Simen Næss Hagen
Foto: Simen Næss Hagen

Etter bare ett år på baken i ei Porsche, har Dennis Olsen store målsetninger allerede for denne sesongen.

Livet som Porsche-junior er som en heltidsjobb for Våler-gutten. Etter en sterk tredjeplass sammenlagt i den tyske Carrera-cupen i fjor, tar han nå et steg opp til Porsche Mobil 1 Supercup, som blant annet kjører som supportklasse i flere europeiske Formel 1-løp, deriblant legendariske Monaco Grand Prix.

Men – Olsen blir fremdeles å finne i den tyske Carrera-cupen. For etter én sesong på baken nå, så ser han for seg mer enn bare pallplasser.

– Vi skal prøve å vinne enkeltløp i år, og vise at vi kan være med å kjempe helt der i toppen, sier Olsen ambisiøst til Parc Fermé.

LES OGSÅ: Hardkjør i sydligere strøk – trener fem til sju timer hver dag

20-åringen skal representere to team i år; Lechner Racing i supercupen og Konradi Motorsport i Tyskland. Drømmen er likevel å vinne mesterskapene totalt, selv om det blir alt annet enn en lett oppgave.

- ANNONSE -

– Det å vinne supercupen er ikke bare en prestasjon i seg selv, men man må også ha flaks. Det er ikke rom for noen som helst problemer, enten du blir påkjørt eller om bilen måtte bryte sammen. Det er så tett i poengene at du også må ha flaks, sier Olsen, som understreker at det konkrete målet er å kjempe om topp tre sammenlagt i supercupen.

LES OGSÅ: Da Dennis hamlet opp med selveste Verstappen

Som vi nevnte, livet er som en heltidsjobb. Han er sin egen manager og hver eneste time i løpet av dagen går stort sett med til et eller annet karriere-relatert.

– Jeg syns det fungerer fint, så lenge jeg ikke studerer noe eller noe slikt. Jeg har nok å gjøre, og alltid noe å putte fingra i. Jeg bor hjemme på gutterommet enda, men.det første jeg skal gjøre når jeg begynner å tjene penger å å kjøre bil, det er vel å få tak i en leilighet og bo for seg sjøl, konstaterer Porsche-gutten.

Vi skal heller ikke glemme at Olsen ikke er den eneste nordmannen med i Porsche Supercup. Sørlendingen Roar Lindland (39) blir også å finne på startstreken, både i supercupen og i den franske Carrera-cupen.

LES OGSÅ: Folket vil ha disse utøverne opp på VG-lista