Marcus viste i sesongåpningen at han blir å regne med i år

5. plass som bestenotering i et knallhardt startfelt gir Marcus Påverud akkurat den porsjonen selvtillit han trenger videre.

Publisert

På Monza-banen var det til tider svært krevende værforhold denne helgen, med det stoppet ikke Marcus Påverud og teamkamerat Luci Trefz fra Leipert Motorsport i å levere varene. Etter en ganske så akseptabel 10. plass under først løp lørdag, fulgte de opp med en sterk 5. plass søndag i den europeiske GT4-serien.

Marcus Påverud gjennom én av flere av de ikoniske sjikanene på Monza-banen. (Foto: SRO Motorsports Group)

I tillegg vant de underklassen de kjører i, den såkalte Pro-AM-klassen, i det andre løpet på søndag.

– Det har vært en bra helg fra start til slutt. Vi gjrode det bra på treningene før løpene, hvor alle passene var på vått. Men jeg slet med å finne rytmen på kvalifiseringen og endte på 19. plass i min kvalifisering, sier Marcus Påverud til Parc Fermé.

Klatret ti plasser

Løpet på lørdag forholdt seg tørt, og Påverud viste godt tempo i feltet som hadde 36 biler til start. Før helgen uttalte han at han jobber mot å kjøre jevnere løpshelger, da han og teamet i fjor gjerne opplevde ett godt eller middels resultat, men nesten alltid minst ett negativt resultat på helgen.

– Jeg klarte å kjøre meg opp ti plasser i løpet av min stint, sier Påverud stolt og fornøyd.

Søndag startet de bak sikkerhetsbilen som følge av regnværet, men nordmannen er ikke snau med å skryte av sin teamkompis Trefz.

– Teamkompisen gjorde et bra løp og leverte i bilen i en bra posisjon til meg. Så jeg kjørte meg oppover i feltet med mye press bakfra, sier Påverud.

God selvtillit

Med seier i Pro Am-klassen vanket det naturlig nok bilder på øverste trinnet av seierspallen for Marcus Påverud og hans lagkamerat Luci Trefz. (Foto: SRO Motorsports Group)

Og det skal nettopp ikke stå på selvtilliten til den 18 år gamle karen fra Lier utenfor Drammen enn så lenge.

– Jeg tror vi kan være med og kjempe om seier i klassen etterhvert, svarer Påverud på spørsmål om hvor høyt de kan nå i den tøffe klassen.

Landsmannen Mads Siljehaug hadde en tung helg på jobben for Reiter Engineering og måtte bryte begge løpene helt utenfor hans kontroll.

– Min verste løpshelg i karrieren, sa Siljehaug skuffet.

Mer om Siljehaugs mareritthelg kommer i en egen artikkel senere.