Mads (21) vant GT3-deltakelse verdt mer enn tre millioner kroner

DEL
(Foto: Reiter Young Stars)

Prestisjefylt internmesterskap med gjev premie havnet til slutt hos Mads Emil Siljehaug fra Lillehammer. Neste år er det nemlig langdistanseserien i Blancpain-mesterskapet for alle pengene.

Men Blancpain skal riktig nok kjøres uten at han trenger å betale en krone selv for det. Mads Emil Siljehaug (21) har i år deltatt i det nord-europeiske GT4-mesterskapet, og i seg selv ser ikke totallisten på GT4-mesterskapet spesielt oppsiktsvekkende ut med en 12. plass sammenlagt.

Men prestasjonen til Mads Emil Siljehaug har likevel vært meget sterk denne sesongen. «Reiter Young Stars» er en intern konkurranse blant alle som kjører en KTM X-Bow i det europeiske GT4-mesterskapet. Alle KTM-bilene driftes av teamet Reiter Engineering, og etter hvert løp kårer Reiter de beste sjåførene ut i fra blant annet kvalifiseringstid, gjennomsnittlig rundetid i løpet og dekkslitasje.

Og da spiller ikke sammenlagstillingen noen rolle, for da har det kun stått på Siljehaugs individuelle prestasjoner basert på analyser og vurderinger fra Reiter-teamet. Der leverte nordmannen soleklart best av samtlige.

Blancpain neste

Da er det jo bare toppen av kransekaka at denne prestasjonen belønnes med en full GT3-sesong i langdistanseløpene i den svært prestisjefylte Blancpain-serien, hvor vi i dag også har med nordmannen Christian Krognes. Premien har en verdi på mer enn tre millioner kroner.

– Ord kan ikke beskrives for hvor viktig denne sammenlagtseieren var for karrieren min i motorsport, sier Siljehaug til Parc Fermé, som vant fjorårets utgave av Bilsporttalentet.

- ANNONSE -

Det skulle vise seg å være svært avgjørende for årets sesong, og derpå den premien han nå vant.

– Bilsporttalentet-prisen var nok det som gjorde det mulig og få kjøre ny sesong for Reiter. Vi gikk virkelig «all-in» denne sesongen, og vi fikk med oss viktige støttespillere, sier Siljehaug.

(Foto: Simen Næss Hagen)

DTM-drømmen

Støttespillere er svært viktig i motorsport, men neste år trenger ikke den 21-årige Lillehammer-gutten å bekymre seg for budsjett. Nå kan han fokusere kun på å kjøre så fort som mulig.

– Mitt hovedmål i livet er å holde med noe jeg brenner for og elsker. Og det er motorsport, så selvfølgelig å få til at jeg kan leve av det er den største drømmen jeg har.

– Noen spesifikke serier du drømmer om?

– Om jeg drømmer litt ekstra, så er det en «våt drøm» at sitter jeg i en BMW i DTM, sier Lillehammer-gutten.

(Foto: Reiter Young Stars)

– Utrolig bra «raw speed»

Det var etter helgens to løp på Nürburgring i Tyskland at Mads Siljehaug sikret sammenlagtseieren i racingkonkurransen «Reiter Young Stars». Siljehaug startet helgen med å kjøre inn til en tredjeplass på kvalifiseringen, og han var også nest raskest av Reiter-førerne med KTM. I lørdagens runde av det europeiske GT4-mesterskapet på Nürburgring ble Mads og teamkamerat Jamie Vandelbalck nummer fem, og best av de åtte Reiter-teamene med KTM-biler.

Racingfører og bilsportekspert Atle Gulbrandsen, som selv satt i juryen da Siljehaug vant Bilsporttalentet i fjor, mener 21-åringen er et førertalent utenom det vanlige i norsk bilsportsammenheng.

– Han har en utrolig bra «raw speed» som engelskmennene kaller det. Noen ganger når jeg har sett ham kjøre, så har jeg fått hakeslepp. Jeg har tenkt at dette kommer aldri til å gå bra, men det har det gjort – og rundetidene har vært imponerende, sier Gulbrandsen til Parc Fermé.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here