Kristoffersson ustoppelig på norsk jord igjen - også i STCC

Samtidig som han herjer i Rallycross-VM, klinte Johan Kristoffersson til med dobbeltseier på Rudskogen og styrket ledelse i STCC.

Publisert

Nå har han 14 poeng ned til sin argeste rival, Robert Dahlgren i Cupra, før to runder gjenstår i STCC, det skandinaviske touringcar-mesterskapet, etter dobbeltseieren på Rudskogen.

Johan Kristoffersson. (Foto: Simen Næss Hagen)

I Norge er Johan Kristoffersson blitt best kjent som den desidert beste rallycrossføreren i verden om dagen, der han dominerer verdensmesterskapet fullstendig og er bare få poeng unna å sikre gullet for andre året på rad - lenge før mesterskapet er over.

For de som kjenner 30-åringen ekstra godt så har han også vært en lederskikkelse i svensk baneracing, og i 2018 kunne han kombinere to fulle mesterskap. Han kjørte også 11 STCC-løp i fjor og vant seks av dem, men ble «kun» nummer fire sammenlagt da det var flere løp han måtte stå over.

Nå ligger han han til å gjenta bedriften han gjorde i 2012, ved å vinne flere mesterskap på en sesong. For seks år siden vant han ikke bare STCC, men han vant også den skandinaviske Carrera Cupen i tillegg til Italia-baserte International Superstars Series, hvor profilerte førere som Mika Salo, Johnny Herbert, Christian Fittipaldi og Vitantonio Liuzzi deltok samme år.

Tar ikke seieren forgitt

Likevel er Kristoffersson «rolig som skjæra på tunet» på sedvanlig Kristoffersson-vis.

– Alt kan skje i en finale. Jeg tok 14 poeng på Robert denne helgen, og det fins ikke noe som sier at han ikke kan ta 15 på meg neste helg. Vi får jobbe hardt og håpe på regn til finaleløpet også, sier Kristoffersson etter begge seirene på Rudskogen i forbindelse med Porschefestivalen.

Dette var første gang STCC-sirkuset ankom Rudskogen, og mye tyder på at mesterskapet vil fortsette her også senere. Fra før har STCC vært innom Vålerbanen og Arctic Circle Raceway - selv om det er Rudskogen som er å regne for Norges «nasjonalarena» når det kommer til baneracing.

Dominerte i Porsche

Kristoffersson har som kjent dominert tidligere. Også på norsk jord, der rallycrossfansen har vært nødt til å se at han har vunnet den norske VM-runden i rallycross to år på rad.

Johan Kristoffersson leder STCC med 14 poeng før finalerunden.. (Foto: Simen Næss Hagen)

Da vi snakket med ham etter VM-runden i svenske Höljes i sommer, viste han til spesielt 2013-sesongen hvor han kjenner seg igjen i den posisjonen han er i nå med tanke på hvor tidvis overlegen han er.

I Carrera-cupen vant jeg 13 av 13 løp. Folk trodde da at jeg ikke hadde noe motstand. Men man kjenner motstand selv om man på en måte kjenner at man har kontroll. Det gjelder å ha det siste lille «edget» for å skape seg den luken du trenger, og det er noe alle drømmer om.

– Men man kan ikke ha flaks i 1,5 år. Det er umulig, så du må jobbe med detaljer for å få flaksen til å sprette din vei. For du kan heller ikke vinne med uflaks underveis, sa Kristoffersson til Parc Fermé om det å dominere et mesterskap.