Kan risikere 50 dagers karantene for å holde satsingen vedlike i utlandet

Nye sjanser på Nürburgring for Marcus Påverud, men det å satse i internasjonal racing kan også gi en bismak på hjemmebane i koronaåret 2020.

Publisert

Han luktet gode topplasseringer i sesongdebuten i Lamborghini Super Trofeo-serien på Misano tidligere i sommer. Én pallplass på to forsøk var godkjent, selv om Påverud mener at både han og teamkompis Sebastian Balthasar bør være kapabel til å vinne løp.

Marcus Påverud og teamkompis Sebastian Balthasar. (Foto: Eros Maggi)

Han luktet gode topplasseringer i sesongdebuten i Lamborghini Super Trofeo-serien på Misano tidligere i sommer. Én pallplass på to forsøk var godkjent, selv om Påverud mener at både han og teamkompis Sebastian Balthasar bør være kapabel til å vinne løp.

Til helgen dukker nye sjanser opp på Nürburgring, der skal fortsette å samkjøre med GT World Challenge Europe, hvor Påveruds kompis Dennis Olsen forøvrig også blir å finne i en Porsche sammen med GPX Racing.

– Det var ekstremt frustrerende og surt der og da, men til helgen stiller vi med nye sjanser. Vi vet at vi har tempoet inne til å kjempe helt i toppen, og både Sebastian og jeg kjenner banen og trives godt på Nürburgring. Rent fysisk er vi godt forberedt, og jeg er vant til langdistanseracing med lange økter i bilen. Likevel blir det en utfordring å nullstille seg mellom hver gang vi sitter i bilen, sier Marcus Påverud i en pressemelding.

Dog er det høyrisiko med tanke på tilværelsen hjemme å reise ut til såkalte «røde land» i forbindelse med smittesituasjonen på de ulike stedene i Europa, selv om smittevernsreglene på billøpene følges og etterkommes svært strengt. På svært kort varsel kan altså norske myndigheter definere et land som rødt, og da må man i ti dagers karantene hjemme i Norge. Påverud har jobb ved siden av sin internasjonale satsing, men han krysser fingrene for at det finnes løsninger for å omgå de lengste periodene med karantene.

(Foto: Eros Maggi)

– I verste fall kan jeg ende opp med å få 50 dager karantene på et snaut halvt år, og det føles ganske ugreit når jeg som idrettsutøver deltar i konkurranser der smittevernreglene i forbindelse med løpene er meget strenge med krav til munnbind og en rekke andre restriksjoner. Nå kan det se ut som det er mulig å halvere karantenetiden, ved å gjennomgå to tester etter hjemkomst, så vi håper at jeg i det minste skal kunne gå på jobb ganske raskt etter løpshelgene, sier Marcus, som er mekanikerlærling ved familiens bilverksted i Lier.

Powered by Labrador CMS