Her går bremsepedalen i gulvet – i 250 kilometer i timen


DEL

Supercars-fører Nick Percat opplevde alle bilsportføreres mareritt under supportracet i Albert Park.

Dramatikken utspant seg etter 11 av 13 runder i det første racet sist helg. Holden-fører Nick Percat suser nedover start-mål-langsiden, og når 250 kilometer i timen, da han kjenner at bremsepedalen gir null effekt.

Da er det bare å lukke øynene og holde seg fast.

– Når uhellet skjer, så tenker du kun på å overleve og finne ut hvordan man kan komme ut av situasjonen uten å gjøre altfor stor skade, sa Percat til den australske avisen Daily Telegrpah.

LES OGSÅ: I denne motorsporten kjempes det om titusendeler

- ANNONSE -

– Jeg bremset på 150 meter-skiltet, og det skjedde ingenting. Jeg prøvde å styre unna bilene foran meg, men dessverre traff jeg Lee Holdsworth i svingen, sier han.

Du husker kanskje at norske Molly Pettit også opplevde tilsvarende bremsesvikt, i over 200 kilometer i timen. Det skjedde under det danske Thundercar-mesterskapet i Århus for snart to år siden.

– Alt skjer så ekstremt fort, men jeg rakk å gjøre meg opp noen tanker. Jeg husker jeg fryktet det verste, men heldigvis gikk det bra både for tilskuerne og meg. Det er helt utrolig hvor sikker bilen egentlig, at jeg nærmest kan gå ut og riste av meg det verste, sa Pettit den gang.