Hauger svært misfornøyd med løpshelgen i Skottland

Dennis Hauger, her sammen med lagkamerat i Arden og Red Bull, Jack Doohan. (Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool)

Ny vanskelig helg skapte stor frustrasjon for Red Bull-yndlingen.

15-årige Dennis Hauger skulle gjerne rettet opp en tung løpshelg på Rockingham for to uker siden, men allerede på treningsrundene tidligere forrige uke skjønte han at det kom til å bli en krevende helg.

Det endte med fjerdeplass som beste løpsresultat gjennom helgens tre løp, men i samtlige løp startet han lengre bak på griden enn hva han er vant til.

Blant annet måtte han starte fra 11. startspor i det første løpet, da han pådro seg en fem plassers grid-straff ved siden av den middels sjettetiden han klarte å sette på kvalifiseringen.

Dennis Hauger foran Paavo Tonteri på Knockhill. (Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool)

«Nailet» forbikjøringene

Det at han ble nummer syv i dette løpet gjorde at han måtte starte fra syvende startposisjon, mens en sjetteplass ville gitt pole position i andre løp da startrekkefølgen snus opp ned blant de seks beste i første løp.

– Totalt sett så jeg er ikke noe fornøyd med helgen. Vi har hatt så mye problemer der vi til å begynne med prøvde å få bilen til å slutte å sprette for mye over kerbsene. Vi hadde det problemet både på testen og resten av helgen, oppsummerer en svært skuffet Hauger.

– ANNONSE –

Han kunne imidlertid se på løpshelgen som trening for forbikjøringer på en bane hvor dette viste seg å være krevende.

– Jeg ønsket ikke å starte så langt bak, men jeg var omtrent den eneste som kjørte forbi noen, så det var en god opplevelse. Men jeg kunne ikke klart stort bedre, sier Hauger om syvendeplassen i første løp.

Red Bull-sjefen: – Dennis har innfridd alle våre forventninger

Motortrøbbel

Parc Fermé kjenner også til at han skal ha hatt problemer med å få maks effekt ut av motoren, men Hauger vil ikke kommentere dette i stor grad. På fartsmålingene var han imidlertid flere kilometer i timen bak de raskeste førerne, og dermed var regnvær det eneste optimale han kunne håpe på da motoreffekten her vil spille en mindre rolle.

Regnet falt etterhvert ned på Knockhill. I det andre løpet kjørte seg opp fra bakre rekke og opp til syvendeplass, selv om han måtte innom piten for å bytte en skadet frontvinge. Heldigvis for Hauger kunne han gjør dette under sikkerhetsbil, slik at han fikk kjørt seg opp bakerst bak et samlet felt.

I det siste løpet klarte han å karre seg opp til en fjerdeplass, selv om det til syvende og sist endte med en helg uten pallplasser for 15-åringen.

– Vi var ikke der vi ønsket å være da vi helst skal ligge helt i toppen. Men det hadde vi ikke inne denne gangen. Jeg lærte likevel mye, så jeg må bare ta med meg den erfaringen videre, sier han.

Han innehar fremdeles bronseplassen sammenlagt, 39 poeng opp til Ayrton Simmons på sølvplass og 70 poeng opp til Kiern Jewiss som leder sammenlagt.