Hardkjør i sydligere strøk – trener fem til sju timer hver dag

DEL

Foto: Privat Foto: Privat

Dennis Olsen ligger ikke akkurat på latsiden før han skal i gang med en av hans mest spennende sesonger i karrieren.

Om to måneder skal de to første løpene i Porsche Supercup flagges i gang i spanske Barcelona. Dennis Olsen tar i år et nytt steg, fra fjorårets tyske Carrera Cup, til den tøffeste internasjonale Porsche-cupen på kalenderen.

Men intet sesongstart uten en knallhard fysisk oppkjøring. I disse dager er Olsen i Tenerife sammen med resten av fabrikkførerne til Porsche for å lade opp til sesongen. Og med Tenerife så snakker vi ikke nå om en rendyrket pre-season-ferie.

– Det blir mye løping og stabilitet på mage og rygg i middels til høy intensitet over lengre tid. Det er lange dager her nede hvor vi trener mellom fem og sju timer om dagen, sier Dennis Olsen til Parc Fermé mens han holder på med en «roligere» spinning-økt.

LES OGSÅ: Folket vil ha disse utøverne opp på VG-lista

- ANNONSE -

Bilsport er blitt mer og mer anerkjent som toppidrett da gode fysiske egenskaper viser seg å være en svært avgjørende faktor som skiller klinten fra hveten mellom curbser og apexer.

Og Olsen viser seg å være en svært godt trent idrettsutøver, uansett gren.

Treningsfasilitetene i Tenerife. (Foto: Privat) Treningsfasilitetene i Tenerife. (Foto: Privat)

– Han kunne glidd rett inn på hvilket som helst eliteserielag i fotball, for eksempel. Det kommer litt an på hvordan man definerer «godt trent», men han pleier å vinne trappeløp, for å si det sånn. Han er en regelrett toppidrettsutøver, en olympiatopp-utøver, sier Norges Bilsportforbunds fysiske trener Fredrik Brenna-Lund, som har jobbet med Olsen i mange år.

LES OGSÅ: Da Dennis hamlet opp med selveste Verstappen

Under kjøring så kan Olsen ligge opp mot 70-80 prosent av maks hjertefrekvens, og da snakker vi en puls på rundt 170 over 40 minutter med treningskjøring, 30 minutter med kvalifisering og 35 minutter i løpskjøring.

– Fokus må være 100 prosent, for ting skjer raskt i nesten 300 km/t. For de som har kjørt leiegokart hos Huysman, så kan de jo se hvor slitene de blir av det. De kartene går da i 50 km/t, ler Olsen.