Formel 4-teamet sjokkerte over 14-åringens første testresultater

DEL
Dennis Hauger i forbindelse med test på Snetterton-banen i England. (Foto: Arden International)

Dennis Hauger har fått en kanonstart på Formel 4-kjøringen, skal vi tro hans egen teamsjef.

Til helgen skal Hauger «lande» det tyske mesterskapsgullet i OK-klassen i gokart, og oppladningen har bestått i en rekke tester for sitt nye Formel 4-team Arden, som er en del av juniorprogrammet i regi av Red Bull.

Dennis Hauger testet Formel 4 på Hockenheim i fjor, men utenom dette så er dette første gangen han gjennomgår en fullverdig test i et rent sportslig øyemed med fokus på neste sesong i det britiske mesterskapet. Og testresultatene skal ifølge teamsjef Ben Bloomfield være mildt sagt enestående, samtidig som Hauger selv også gir uttrykk for at han er godt fornøyd med sine første pass.

Flere runder innenfor samme tidel

Første test ble gjennomført på Snetterton-banen før ferden gikk videre til Croft. Dette er baner han har levert gode resultater på i Red Bulls simualator, men denne uken har han fått testet fysikkens lover og regler i tillegg.

– Prestasjonene hans hittil har vært langt over forventingene våre. Bremseteknikken han har plukket opp har han tatt mye raskere enn hva vi har sett noen andre få til etter så få dager i en slik bil. Han har også vært meget rask ut ifra sitt utgangspunkt hvor han mer eller mindre matcher tidene fra førerne våre i fjor. Han imponerer også på kontinuiteten ved å kjøre svært mange runder innenfor samme tidels sekundet, sier en svært opprømt teamsjef Bloomfield til Parc Fermé.

Tilbakemeldingene fra teamet lover meget godt for 14-åringen. (Foto: Arden International)

14-åringen selv har hatt det svært moro med å komme seg i en ordentlig formebil etter simulatorkjøringen, og han legger ikke skjul på at han storkoser seg.

- ANNONSE -

– Denne testen var mest for å lære det grunnleggende rundt kjørestilen, men alt gikk mye bedre enn forventet fra første dag. Jeg klarte å kjøre jevnt og snurret ikke en eneste gang. De var også fornøyde med at jeg kjørte så jevnt, og de gangene de ba meg om å gjøre noe annerledes, så fikk jeg det til med en gang, sier 14-åringen engasjert.

200 runder

Spesielt fysikken er en helt ny opplevelse for Aurskog-gutten. Bremsetrykket er godt over 100 kilo, og han gjennomførte totalt 200 runder på første testen.

– Jeg kjente det litt etter de to første dagene, men fysisk sett så tror jeg at jeg klarte meg veldig bra, sier Hauger.

Ingen tvil om at Dennis Hauger storkoser seg om dagen. (Foto: Arden International)

Teamet har store forventninger til Dennis i 2018, til tross for at det blir hans debutsesong i formebil.

– Det er aldri lett å vinne løp i et så konkurransedyktig miljø som det britiske F4-mesterskapet, og det kommer til å bli en tøff utfordring mot eldre og mer erfarne førere. Men vi har en god magefølelse for neste år, og jeg tror Dennis har det som skal til for å vinne løp, sier teamsjef Bloomfield.

Storkoser seg

Hauger kjenner nå at han realiserer en guttedrøm både han og mange andre 14-åringer lever med. Og at han storkoser seg med å kunne kjøre så mye bil han ønsker.

– Dette føles så bra. Det er dette jeg brenner for og vil leve av. Så nå er det bare å fokusere for å nå målet og komme dit jeg vil, sier Hauger, hvor vi mellom linjene forstår at han en dag drømmer om Formel 1-sirkuset.

– Hva er budskapet ditt til alle andre 14-åringer som drømmer om å gjøre akkurat det du får drive med?

– Du må jobbe hardt med målene du setter deg. Ingenting er umulig hvis du gjør det. Alt du jobber hardt nok for kan bli virkelig, men du må bare ville det nok, sier Hauger.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here