Fiaskoavslutning for Dennis Hauger – her krasjer Red Bull-juniorene i hverandre

Her skjønner Dennis Hauger at han feilberegnet grepet som førte til låste hjul og brutt løp for både ham selv og lagkamerat Jack Doohan. (Skjermdump: ITV4)

Beholder bronseplassen sammenlagt etter vanskelig helg på Rockingham.

Etter flere sterke løpshelger på rad ble det en ny nedtur gjennom hele helgen for Dennis Hauger. Det toppet seg i finalen da Aurskog-gutten og lagkamerat i Arden og Red Bull, Jack Doohan, traff hverandre i andre sving i det tredje løpet.

Det er sjeldent populært at lagkamerat kjører i hverandre slik at begge må bryte. 15-åringen var lei seg og nedbrutt etter smellen, og ønsket ikke snakke med media etterpå. I stedet kunne pappa Tom Erik fortelle hva som skjedde.

– Han skulle gå på inneren, og i det han bremset så traff han en våt flekk, låste hjulene og treffer så Jack. Nå er han bare lei seg. Dette var ikke noe kult, sier Tom Erik Hauger til Parc Fermé.

Dennis Hauger, sammen med pappa Tom Erik, fra et tidligere løp i år. (Foto: Red Bull Content Pool)

Problemer hele helgen

Han beholder likevel bronsemedaljen sammenlagt, mens erkerivalene Kiern Jewiss og Ayrton Simmons øker i sammendraget ettersom de fullførte på tredje- og fjerdeplass i det siste løpet.

Krasjen i det siste løpet skulle også vise seg bare å være toppen av kransekaka på en vanskelig helg. Motorproblemer skal ha sørget for at Hauger slet voldsomt på de raske partiene på banen, og spesielt forbi start-mål-langsiden går det på full gass lenge før første ordentlig innbremsing.

– ANNONSE –

– Han følte at han stadig manglet krefter, og på fartsmålingen var han så mye som 15 kilometer tregere enn de andre. Vi hadde håpet på bløtt vær slik at motorproblemene ikke betydde så mye, sier faren, som poengterer at det ironisk nok begynte å hølje ned etter siste finale.

Én pallplass

Etter å ha vist bra fart på treningene sakket Hauger akterut gjennom hele helgen, med to fjerdetider på kvalifiseringen og en tredjeplass i det første løpet lørdag.

Søndag ble motorproblemene verre, slik at det aldri var troen på en topplassering uansett dersom smellen hadde vært unngått.

– Motoren ble aldri fikset på, men da vi fikk klarsignal til å bytte, så var det altfor sent. Så sånn sett er det lite positivt å hente fra denne helgen, sier Tom Erik Hauger.