Femteplass i seriedebuten med nytt team for Dennis Olsen

DEL
Dennis Olsen, her med GT3 Cup-bilen fra i fjor. (Foto: Porsche)

Nordmannen tror de kunne kjempet vesentlig bedre med litt enklere omstendigheter.

Den norske fabrikkføreren for Porsche, Dennis Olsen, har flere ulike oppdrag på vegne av den tyske bilfabrikanten denne sesongen, men ett av de største og viktigste oppgavene er å prestere i den europeiske Le Mans-serien (ELMS).

Sammen med Proton Competition, blant annet eid av Hollywood-stjernen Patrick Dempsey, kjørte Olsen inn til en femteplass sammen med sine tyske teamkompiser Christian Ried og Marvin Dienst.

Dette var nordmannens første løp i langdistanseserien.

Morsom bil

De konkurrerer i LMGTE-klassen i en Porsche 911 RSR, en av Olsens drømmebiler han skal konkurrere med denne sesongen.

Løpene kjøres over seks timer, og sesongåpningen fant sted på den franske Paul Ricard-banen.

- ANNONSE -

Nå får Dennis en real smakebit på Le Mans-drømmen sin

– Alt i alt en morsom helg og veldig morsomt å kjøre en RSR. Dessverre hadde vi ikke mye tørr bane før kvalifiseringen, som gjorde at vi måtte teste noe som vi ikke fikk helt til å fungere. Under løpet prøvde vi nye oppsettforandringer, men vi fikk ikke bort problemet. Så da måtte vi gjøre det beste ut av situasjonen vi var oppe i, sier Olsen til Parc Fermé.

Av totalt åtte biler ble det altså en femteplass, men Olsen mener de burde kjempet langt høyere på resultatlisten om de fikk et prikkfritt løp.

Nå får Dennis Olsen omsider lønn for å kjøre bil så fort han vil

Tror på seiere i framtiden

Men utfordringer og problemer oppstår gjerne i såpass lange løp som seks timer, og det oppstår gjerne situasjoner man ikke kan kontrollere på egenhånd.

– Femteplass er kanskje ikke resultatet vi ønsket oss, men jeg er sikker på at vi kommer sterkere tilbake. I tillegg fikk vi uflaks med gulflagg rundt hele banen hvor vi mistet en runde til de tre beste da safetycar kom seg ut rett foran oss, sier 21-åringen.

Med mer kjøretrening i en litt annen type Porsche enn hva han er vant til, så tror Dennis at han og lagkameratene kan være med helt i toppen senere i år.

– Jeg følte meg komfortabel i bilen, men får jeg flere kilometer i ryggen og finner et godt oppsett, så er jeg sikker på at vi kommer til å kjempe om seiere, sier han.