Emil (14) leverer varene i sin aller første sesong med formelbil

Foto: Bengt-Åce Gustavsson Foto: Bengt-Åce Gustavsson

Med stor inspirasjon fra en profilert barndomskamerat, skal Emil Heyerdahl (14) måle krefter med langt eldre konkurrenter denne sesongen.

Etter årevis med gokart-kjøring tar 14-åringen fra Løken i Akershus nå fatt på en karriere i bil, og nærmere bestemt formelbil. Med Formula STCC Nordic på plakaten, skal 14-åringen nå vise seg fram i samme sirkus som sveriges største nasjonale racingmesterskap.

Heyerdahl fikk en tøff åpning på sesongen på henholdsvis Ring Knutstorp og finske Alastaro, men da hjemmebanen på Rudskogen stod for tur, så viste 14-åringen at overgang fra gokart til formelbil er noe han fint takler.

Pallplass på Rudskogen

Først med en 5. plass i første race, før han klinket til med tredjeplass i andre race.

– Jeg er veldig stolt over å prestere så bra på hjemmebane. Jeg hadde et mål om å komme på pallen i løpet av sesongen, sier Emil Heyerdahl til Parc Fermé, som håper Formula STCC kan være en døråpner for større muligheter i tiden som kommer.

– ANNONSE –

De resterende fire løpene samkjøres alle med de store STCC-løpene rundt omkring i Sverige.

– Det er utrolig stort å vise seg frem i STCC-løp, og det er viktig for fremtiden min. Det er mange store team som er der og følger med, og som «rookie» og yngst i feltet så er det mange som holder et ekstra øye på meg, kan 14-åringen fortelle.

LES OGSÅ: Et «fantastisk marerittdøgn» som endte med seier i 24-timeren

Inspirert av Hauger

Han registrerer godt det Dennis Hauger får til på gokartbanen. Og selv om Heyerdahl nå har gått vekk fra gokarten, så blir han inspirert av det barndomskameraten får til.

– Han og jeg er gode venner ettersom vi bare bor 15-20 minutter fra hverandre. Vi har kjørt mye sammen opp igjennom, spesielt da vi var yngre, og jeg merker jo at han er et stort talent, sier Heyerdahl, som ikke legger skjul på at det er en viss omstilling fra en liten gokart til en større formelbil.

– Overgangen er enormt stor og en veldig utfordrende vei å gå. Men jeg føler jeg har taklet dette veldig bra etter såpass lite kjøring med bilen. Mange av de jeg kjører mot er over 20 år og har masse erfaring med formelbil, sier han.

LES OGSÅ: Dennis (14) står imot presset og kjører fra de eldre gutta

Formelbil-drømmen

Heyerdahl vil ta steg for steg. Drømmen om Formel 1 er tilstede, men han forstår at penger og budsjett gjør det svært, svært vanskelig. I stedet fokuserer han på hva han kan få til i andre formelbil-klasser.

– Først og fremst må jeg få til gode resultater i denne serien, og hvis jeg presterer veldig bra i år så kan mange dører åpne seg for meg allerede neste år. Jeg har et mål om å komme til et høyt nivå innen formelbil, for eksempel Formula 3 eller Formula Renault 2.0. Og videre opp i en større klasse med bil, for eksempel Porsche Supercup, sier Løken-gutten.