Dennis og teamet har litt å jobbe med før 24-timeren

DEL
Dennis Olsen. (Foto: Lenssen Photo/Pfaff Motorsports)

Første testen på Daytona-banen kan dog vise seg å være svært verdifull.

For hvis det hadde vært 24-timersløp på Daytona denne helgen, så ville det sett vanskelig ut for Dennis Olsen og Porsche-teamet Pfaff Motorsport å hevde seg i toppen i den såkalte GTD-klassen under det prestisjefylte løpet i Florida på østkysten i USA.

Men denne helgen var kun en test, en obligatorisk sådan, slik at både førere og team har fått forberedt seg til ett av de større enkeltløpene i internasjonal baneracing på kalenderen. Både nattkjøring og kvalifiseringssimulering stod på plakaten, selv om den såkalte «Roar Before the Rolex 24», som testen blir kalt, ikke hadde noen andre formaliteter rundt seg.

Dennis Olsen under sin første test på Daytona. (Foto: Lenssen Photo/Pfaff Motorsports)

Internt på bilen ble Dennis Olsen slått av to av tre teamkamerater på femte og siste sint, og samlet sett mot de andre teamene var de nummer syv av 23 team. Dog var Pfaff det beste Porsche-teamet, men hadde 45 hundredeler opp til beste rundetid som ble satt av italienske Via Italia Racing i en Ferrari 488.

På kvalifiseringskjøringen var de helt nede på en 14. plass, nesten sekundet bak bestetiden til Meyer Shank Racing i en Acura NSX. Store deler av runden kjøres på ovalbanen som er mest kjent i NASCAR-sammenheng, hvilket skyver snittfarten opp til nesten 200 kilometer i timen.

– Vi har fortsatt noe å jobbe med, både med oppsett og med oss førere. Men jeg tror pakken forhåpentligvis vil være bra på 24-timeren, sier Olsen i en kort kommentar til Parc Fermé.

- ANNONSE -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here