Dennis og Porsche klarte det – sensasjonell seier i 12-timeren

DEL
Dennis Olsen, sammen med lagkameratene Dirk Werner og Matt Campbell på toppen av pallen i Bathurst. (Skjermdump: Bathurst 12h Live Stream)

Nervepirrende avslutning på et intenst løp «down under». Og på toppen av pallen stod Dennis Olsen og hans team.

Nordmannen spilte en sentral rolle i sine stint gjennom 12-timersløpet i sesongåpningen i Intercontinental GT Challenge, som går over fem baner over hele verden. For Olsen klatret som en apekatt gjennom en krevende samling av biler i trafikk gjennom den til tider svært vanskelige og trange Mount Panorama-banen.

Og da bilen til slutt ble overlevert Matt Campbell, Olsens tidligere rival fra Porsche Supercup og nå lagkamerat for EBM-teamet, så skulle den 23 år gamle australieren på hjemmebane stå for en thriller av en avslutning.

En nervøs Dennis Olsen fra pitgarasjen den siste halvtimen. (Skjermdump: Bathurst 12h Live Stream)

Kontroversiell forbikjøring

Med en halvtime igjen på klokka skjedde «alt». En KTM måtte parkere på langstrekka med tekniske problemer, noe som sendte ut sikkerhetsbilen, og i samme moment passerte Campbell BMW-fører Chaz Mostert med en knallhard foribkjøring på innsiden, der platekontakten også sendte Mostert ut på gresset i utgangen av svingen.

Denne hendelsen ble etterforsket etter løpet, men konklusjonen ble at Dennis og EBM får beholde seieren. EBM står forøvrig for Earl Bamber Motorsport, og dette var første gang Porsche-profilen opererte som teamsjef.

Men den brutte KTM-bilen framkalte altså sikkerhtesbilen, og de 14 sekundene som Campbell hadde opp til ledende Jake Dennis i en Aston Martin ble spist opp da feltet ble samlet. Få runder etterpå klinte Campbell til i ett av de trangere partiene på nordre del av banen og kom seg forbi Jake Dennis, denne gang helt uten kontroverser.

- ANNONSE -

Ni minutter før slutt setter Matt Campbell nådestøtet på Jake Dennis, på ett av de trangeste og skumleste partiene på banen. (Skjermdump: Bathurst 12h Live Stream)

Takknemlig

Campbell holdt ledelsen til mål, og norske Dennis Olsen og deres tredje lagkamerat Dirk Werner kunne altså strekke armene i været for seier for første gang i IGTC-serien, og Olsens aller første seier på legendariske Mount Panorama i Bathurst. Dette markerte også slutten på deres siste løp for denne generasjons 911 GT3 R ettersom Porsche nå har lansert ny utgave.

– Herregud, for et stint Matt leverte. Jeg er så utrolig takknemlig for å ha vært med på dette. Dirk gjorde også en knalljobb. En fantastisk måte å avslutte æreaen til denne generasjons GT3 R, sa en rørt Dennis Olsen i TV-intervjuet rett etter at lagkompisen passerte målstreken.

Som nevnt lørdag kveld norsk tid, så måtte Christian Krognes og hans Walkenhorst Motorsport bryte etter bare én times kjøring på grunn av en fillefeil ved oljepumpa. Også norske Einar Thorsen, som kjørte i Marc I i en egen gjesteklasse fra arrangøren, måtte bryte løpet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here