Dennis klinket til med Porsche-seier på aller første forsøk

DEL
Foto: Simen Næss Hagen
Foto: Simen Næss Hagen

– Det holder ikke å vinne ett løp. Vi må vinne flere.

21-åringen har akkurat kjørt inn til sin første seier i den tyske Porsche-cupen, ganske nøyaktig ett år etter at han debuterte i den tyske racingserien.

Det skjedde i åpningsløpet i den tyske Porsche-cupen på Hockenheimring, forøvrig samme løpshelg og arena som VM-runden i rallycross.

Tett fulgt av trener og «mentor» Fredrik Brenna-Lund og pappa Roy Espen, kunne Olsen slippe jubelen enda mer hemningsløst ut da de tok ham imot etter podieseremoni med nasjonalsang og champagne, i ren Formel 1-ånd.

– Det er nok helt innafor at vi smeller til og vinner fra første løp. Vi må fortsette sånn, men det holder ikke å vinne ett løp. Vi må vinne flere, sa rimelig godt fornøyd Olsen til Parc Fermé like etter målgang.

LES OGSÅ: Derfor drømmer ikke norske førere lenger om en F1-karriere
LES OGSÅ: Nå vil Dennis Olsen kjempe om Supercup-triumfer

- ANNONSE -

Foto: Simen Næss Hagen
Foto: Simen Næss Hagen

Med andre startposisjon hadde Dennis, som er plukket opp som Porsche-junior, et godt utgangspunkt for å kjempe i toppen, såfremt han ikke la igjen for mye i starten.

– Jeg kom ikke noe særlig fram i starten, og det virket glatt i begynnelsen. Dekkene kom seg etter tre-fire runder, og da kunne jeg gunne på, forklarer Olsen.

På niende runde satte han nådestøtet, hvor han regelrett fintet ut løpets leder Michael Ammermüller – helt etter racingboka, etter at Olsen selv hadde ligget i tett fight med tredjemann Christoper Zöchling helt siden starten.

LES OGSÅ: Hardkjør i sydligere strøk – trener fem til sju timer hver dag

– Jeg visste akkurat hva jeg skulle gjøre, og jeg planla hele langstrekka ned hvordan jeg skulle kjøre forbi ham. Men jeg følte presset da jeg tok over ledelsen, så jeg måtte kjøre «safe» inn mot mål. Så lenge jeg ikke gjorde feil, så visste jeg at han ikke ville komme forbi, sier Porsche-junioren.

Vi hadde også med en annen nordmann for første gang denne helgen. Ålesund-gutten Marius Nakken fikk det ikke like godt til, selv om ambisjonene er å være med å kjempe om de høyere plassene. Nakken kjørte til slutt inn til en 11. plass, 22,1 sekunder bak Olsen.

Den tyske cupen fortsetter med andre løp allerede søndag, slik at det er muligheter både for dobbeltseier til Olsen, men også en ny mulighet for Marius Nakken til å vise seg fram i den beintøffe serien.

Foto: Simen Næss Hagen
Foto: Simen Næss Hagen