Dennis klar for Italia og Tyskland

DEL
Dennis Hauger. (Foto: Simen Næss Hagen)

Drømmen var Formel 3, men Dennis Hauger tar i stedet en ny sesong med dobbelt så mye Formel 4-kjøring i stedet.

Torsdag skal Red Bull presentere 2019-programmet for Dennis Hauger, og med det betyr det at han nå er ferdig i England og fortsetter i nytt territorium. I år skal unggutten fra Aurskog fortsette i Formel 4-klassen, men han skal nå kjøre kombinert mesterskap i både Tyskland og Italia.

I fjor høst testet han Formel 3-bilen til Motopark, med en mulig åpning for å kjøre det nye internasjonale Formel 3-mesterskapet i år. I stedet velger nå Hauger, i samråd med både manager Harald Huysman og støtte fra Red Bull-teamet, å fortsette i Formel 4-klassen.

42 enkeltløp

Selv om det ikke blir Formel 3, så er Hauger svært glad for årets løsning med tanke på egen utvikling.

– Jeg skjønner jo hva som er lurest, og jeg har tross alt bare ett år i bil, så jeg har fortsatt mye å jobbe med og lære meg. Men jeg håper dette kan bli et år der jeg kan vise meg ordentlig frem og «gutse» litt, sier Dennis Hauger til Parc Fermé.

Med syv løpshelger i hver serie, hvor hver løpshelg inneholder tre løp, så skal Hauger altså gjennomføre hele 42 enkeltløp i 2019 i tillegg til to kvalifiseringer per løp. Flere toppførere i internasjonal racing har nettopp gått veien om både Tyskland og Italia ettersom mesterskapene er lagt opp uten å kollidere med hverandre.

- ANNONSE -

Inspirert av Schumacher

Et ferskt eksempel er Mick Schumacher, som nå skal kjøre Formel 2 og dessuten er blitt offisiell Ferrari-junior. Schumacher deltok i begge seriene i 2016, i en alder av 17 år, og ble nummer to i begge sesongene.

– Det er viktig å huske på at det er på dette nivået man kan få kjørt ekstremt mye for en billigere penge. I forhold til mengden med kjøring så er dette mye rimeligere enn Formel 3. Vi glemmer at Dennis fortsatt bare er 15 år og fortsatt yngst i forhold til det han har oppnådd. Han har mer enn god nok tid på seg, sier manager Harald Huysman til Parc Fermé.

Hauger skal kjøre for Van Ammersfoort Racing fra Nederland. Av profilerte navn som er tilknyttet dette teamet er det verdt å nevne at Max Verstappen tok tredjeplass i det europeiske Formel 3-mesterskapet for dette teamet i 2014, og Mick Schumacher kjørte for dem i tysk Formel 4 i 2015, og også F1-fører Kevin Magnussen var innom teamet i Formel Masters i 2008.

Van Ammersfoort er forøvrig samme team som Sophia Flörsch kjører for. Flörsch ble internasjonalt kjent over natta i forbindelse med den svært stygge krasjen i Macau Grand Prix på senhøsten i fjor, som hun kom fra uten alvorlige skader.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here