Slik opplever Dennis å være i angrepsposisjon mot noe stort

DEL
Dennis Olsen blir stadig mer og mer attraktiv ute i verden, både blant sjefer og fans. Her fra Hockenheim tidligere i år. (Foto: Simen Næss Hagen)

– Det hjelper lite å si at jeg skal vinne Supercupen. Jeg må gjøre det.

Han er i en voldsom positiv stim om dagen, Dennis Olsen. Forrige helgs dobbeltseier i Porsche Supercup på belgiske Spa er bare toppen av isfjellet over hva Våler-gutten har prestert i sin andre sesong med tak over hodet og vindu foran rattet.

Hva er oppskriften, montro?

– I år er jeg mye roligere. I fjor ville jeg for mye, og la til slutt for mye press på meg sjøl. Det fungerer dårlig. I år er det en litt annen innstilling, jeg slapper mer av og vet at det jeg kan prestere skal være bra nok, forteller Dennis Olsen til Parc Fermé, et døgn etter den belgiske storeslemmen.

Denne helgen er han på plass på italienske Monza for å forsvare dobbeltseieren, og samtidig attakere mot et mulig gull når tre løp gjenstår.

PF-BLOGGEN: Gutten som overgår så å si alt av norske prestasjoner i år

- ANNONSE -

Lever F1-drømmen likevel?

Først var Dennis Norges Formel 1-håp etter svært gode takter både på gokartbanen og etterhvert i formelbil. Men krav om enorme økonomiske muskler som ikke finnes i Østfold satte en stopper for F1-drømmen, og i fjor tok karrieren en ny vending ved at han kvalifiserte seg til å bli Porsche-junior.

Resultatene i år har vært helt i verdenstoppen i internasjonal GT-racing, og toppene i Porsche skal ha vist seg svært fornøyde med hva 21-åringen har levert om dagen. Derfor ser Olsen for seg en god framtid hos Porsche, og bruker ikke energi på å gjenreise en eventuell Formel 1-drøm, da han ikke gidder å bruke en kalori på å tenke over hvilke kostnader det måtte innebære.

– Det er jo håpløse budsjetter, og for min del er det ikke noe å se på en gang. Skal man leve av å kjøre, så er jeg nødt til å være realistisk.

– Så F1 er ikke mulig selv med resultatene du viser om dagen?

– Da må det skje noen endringer i systemet. Teamene der trenger også penger, og det kommer til å forbli som det er nå en del år framover. Får jeg en mulighet, så selvfølgelig, men får jeg ikke den så går det også veldig bra. Det er liksom ikke aktuelt å kjøre for Sauber, for eksempel, sier Olsen videre.

Dennis Olsen holder seg fremdeles vekk fra tanken om å kjøre F1. Livet bak Porsche-rattet er så å si fullkomment for 21-åringen. (Foto: Simen Næss Hagen)

Svært positiv til Formel E

Porsches LMP1-avgang i VM i langdistanseracing tar han også med knusende ro. Han ser heller på Formel E som en mulig inngang til noe stort.

– Det er jo veldig positivt at Porsche skal inn i FE nå, sier han og hinter om følgende:

– Jeg har jo en del formelbil-erfaring, så det kunne blitt en kul greie. Det er bare å se hvor mye raskere det går der nå, og om fem år så kommer bilene helt sikkert til å gå dobbelt så fort. Det er dette som er teknologi og fremtiden, og sånn kommer det nok til å bli.

For han lever godt på prestasjonene i både Supercupen og den tyske Porsche-cupen. Og forklarer gjerne hvilken prestasjon som ligger bak å være i toppen i disse seriene.

LES OGSÅ: Slik fikk disse gutta muligheten til å kjøre helt gratis

- ANNONSE -

Små marginer

– Hvis jeg skal være ærlig, så er nivået her på linje med ulike VM-serier, hvis ikke høyere til og med. Det er for eksempel mye mindre marginer her enn i rally-VM, hvor det ikke er så mange førere som kan vinne. Og i rallycross er det nesten kun Kristoffersson og Solberg som kan vinne, egentlig, fordi de har så mye bedre biler enn de andre, sier Dennis.

Og han vil underbygge hva som ligger bak de små marginene i merkescupen.

– Bilene leveres 100 prosent likt fra Porsche, og det er ikke veldig mye man kan gjøre med bilen. Det er kun snakk om små justeringer av høyder, camber, spissing og stab-stag, legger han til.

Uten tvil er Porsche-livet noe som tar på, hvor Olsen nå lever et hektisk liv som i praksis helprofesjonell racingfører. Og det er innenfor rekkevidde at han kan leve helt og fullt av dette.

Slik blir Dennis ønsket velkommen hjem av kjæresten Sanne Sofie etter to seire på to dager. (Foto: Privat)

God støtte fra kjæresten

Men det krever sitt. Og Dennis legger ikke skjul på at han får særdeles viktig støtte på hjemmebane, og spesielt fra kjæresten Sanne Sofie Hansen.

– Det hjelper godt å ha slike som henne, som også kan støtte opp når ting er vanskelig. Vi har det veldig bra sammen hjemme hvor vi kan slappe av og koble av sammen. Det er veldig viktig. Hun har også sin egen sport som hun driver med da hun satser på hestesport, så vi vet begge hva det dreier seg om å ofre så mye for noe. Jeg kan også hjelpe henne på hennes områder og følge med på det hun gjør, sier Olsen om kjæresten Sanne Sofie.

Det er i alle fall ingen tvil om at han blir tatt godt vare på hjemme. For da Olsen kom hjem etter seieren på Spa forrige helg, så ventet det nybakt kake med påskriften «P1» på. Da snakker man god stemning i heimen.

Positiv til Monza

Men.

Nå er det nye runder som gjenstår. Tre løp gjenstår, hvor av ett kjøres på italienske Monza denne helgen, tradisjon tro som supportrace for Formel 1-løpet. Og Monza er en bane han gleder seg til.

– Testingen der gikk veldig bra, så jeg er positiv til banen. Vi får se, man må ha en god kvalifisering.

Etter det bærer det til Mexico i oktober, hvor det skal kjøres dobbeltløp som finale i Porsche Supercup. Med åtte poengs forsprang opp til Michael Ammermüller, kan Olsen avgjøre alt om han fortsetter å vinne de resterende løpene. Han er allerede historisk ved å vinne løp på løp, totalt tre seire hittil i år – og kan skrive nok en historie dersom han blir første nordmann til å vinne cupen sammenlagt.

– Skal du vinne Supercupen?

– Det hjelper lite å si det. Jeg må gjøre det. Men jeg har troen. Jeg har tatt mye poeng og lagt press på Ammermüller. Men jobben må gjøres, og man skal ha litt flaks, sier Olsen.

LES OGSÅ: Her settes tidenes raskeste runde i Formel 1 noen sinne

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here