– Jeg er litt skuffet. Det var alt eller ingenting

Michael Ammermüller, Matt Campbell og Dennis Olsen på seierspallen søndag. (Foto: Porsche AG)

Men til syvende og sist er Dennis Olsen godt fornøyd med å ha sikret sølvmedaljen i Porsche Supercup.

– Dette var min første sesong. Han har kjørt 10-11 sesonger. Så jeg må være stolt over det jeg har klart å oppnå, så nå gleder jeg meg til fortsettelsen, sier Dennis Olsen til Parc Fermé.

Det ble et vanskelig utgangspunkt etter tredjeplassen i første løp av to lørdag kveld norsk tid, men søndag skulle Dennis Olsen ha siste mulighet til å snappe Supercup-seieren fra erkerival Michael Ammermüller.

Men det ble for vanskelig for Olsen. Fra tredje startspor søndag klarte han ikke avansere i feltet, og hadde til slutt mer enn nok med å holde unna for Dan Cammish, mens lørdagens vinner Matt Campbell og Ammermüller kjempet i front. Det skilte fem poeng før søndagens «grand finale», noe som betydde at Michael Ammermüller måtte bli best nummer fire og seier til Olsen dersom han skulle ta hjem gullet.

Det er også slik at man velger ett sett med nye dekk for begge løpene, og Olsen valgte å kjøre lørdagens løp med nye dekk og dermed brukte dekk søndag, mens konkurrenten valgte motsatt. Ettersom det da ikke ble seier lørdag, ble det desto vanskeligere å hevde seg i toppen med mer slitte dekk søndag.

– Jeg er litt skuffet akkurat nå, for det var alt eller ingenting. Vi ville prøve en annen strategi med nye dekk i går. Dessverre kom de forbi meg i starten i all slipstream, og jeg klarte ikke komme meg forbi etter det. I dag var det alt eller ingenting, men etter tre-fire runder så hadde jeg ikke sjans med brukte dekk, sier Olsen.

– ANNONSE –

(Foto: Porsche)
Stillingen forble som startoppstillingen, med Campbell på topp og Ammermüller på andreplass. Dermed ble det tyskeren som tok hjem Supercup-seieren, men Olsen har likevel all grunn til å være fornøyd med sesongen, med gull i den tyske cupen, Rookie-mester i Supercupen og sølvmedalje i samme serie – bare det historisk i seg selv.

Roar Lindland ble forøvrig nummer 15 søndag etter at han måtte bryte lørdag, og kjempet selv om gull i det såkalte B-mesterskapet. Det ble til slutt bronse i mesterskapet for sørlendingen.

LES OGSÅ: Nå må Porsche-Dennis ha hjelp for å ta gullet i Supercupen