Racingstjerne og Le Mans-vinner står frem som homofil

Danny Watts kommer ut av skapet, og legger ikke skjul på at det føles krevende.

Det er ikke til å stikke under en stol at motorsport er en passe mannsdominert idrett. Og i mannsdominerte idretter kan det være svært vanskelig for eksempelvis å stå frem som homofil.

Men tidligere Le Mans LMP2-vinner, Danny Watts, tar nå bladet fra munnen. I et intervju med Motorsport.com, velger han å stå frem som homofil.

– Du føler du må skjule det innenfor motorsporten fordi det er en veldig maskulin sport. Men det var noe som brente seg fast inni deg og sa «OK, du kan ikke skjule det lengre, du må være tro mot deg selv og slippe det løs, sier Watts til Motorsport.com.

Det respekterte motornettstedet konstaterer at han er den største utøveren i europeisk motorsport som har kommet ut av skapet.

Støtte fra familie og venner

Watts fortalte om hemmeligheten sin først til familien og de nærmeste vennene.

– ANNONSE –

– Det var åpenbart et sjokk til å begynne med, men samtidig fikk jeg mye støtte. Og det var fint, og jeg tenkte at så lenge de syntes dette var helt greit, så var det bare å la det gå, sier han.

For Watts legger ikke skjul på at det var lettere å gi slipp på nyheten nå som han ikke lenger er aktiv utøver. Frykten hvor hvordan team og sponsorer ville reagert var noe hoe han absolutt tenkte på.

Spent på reaksjonene

Watts la hjelmen på hylla etter fjorårets Le Mans, og jobber nå med coaching. Samtidig innrømmer han at han er spent på mottakelsen.

– Magen knyter seg litt når jeg tenker på neste gang jeg er i depotet, og tenker på hva folk tenker om jeg. Det er skremmende, sier han.

– Min største bekymring er hvordan folk ser på deg og hvordan de oppfører seg rundt deg. Kan jeg se dem i øynene? Blir det kleint? Akkurat nå har jeg millioner av spørsmål i hodet mitt om hvordan alt dette kommer til å bli, sier Watts til Motorsport.com.

Hele intervjuet med Watts kan du lese her på Motorsport.com!