Bli med på denne «ukjente» racingbanen av meget høyt kaliber


DEL

Bilster Berg-banen i Tyskland har kanskje gått under radaren for mang en bilsportinteressert.

Like fullt innbyr denne banen til et terreng og en kompleksitet som det ikke kryr altfor mye av rundt omkring.

Norske Oskar Sandberg, som lever av bilkjøring i Tyskland, besøkte denne banen for første gang for noen dager tilbake, og fikk hakeslepp over hva han fikk være med på. Sandberg konkurrerer til vanlig  på Nürburgring og har i så måte allerede mer enn nok å henge fingra i på den banen, men nesbuen fikk seg en ny overraskelse under trackdayen tidligere denne uka.

– Det var helt supert! Den beste GP-banen jeg har kjørt på noen gang. Du har aldri fri, det er høyre, venstre opp og ned hele tiden, sier Oskar Sandberg til Parc Fermé.

Video av én av Oskar Sandbergs runder banen kan du se nederst i denne saken, direkte hentet fra hans Facebook-side.

- ANNONSE -

For Bilster Berg er ikke så godt kjent rent sportslig sett. Ikke så rart da ingen større mesterskap har besøkt denne banen. Den er også relativt fersk da den stod ferdig i 2013, er 4,2 kilometer lang, men har hele 18 svinger (kommer an på hvordan du teller), noe som er dobbelt så mange som Red Bull Ring på nesten samme lengde.

Men denne banen er tilstede for langt flere områder enn bilsport.

– Det er «driving experience» og coaching og trackdays nesten hver dag der. Jeg tror nok at nasjonale mesterskap er velkomne, men det er ikke penger til de større seriene som F1, DTM og GT Masters, tror Sandberg.

Uansett – Forza Motorsport, Project Cars og Gran Turismo, hva venter dere på?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here