Ayla om W Series-sjansen: – Jeg skal gi alt. Og litt til

DEL
Ayla Ågren. (Foto: Indycar/USF2000)

Om en drøy måned kan karrieren til formelbilfører Ayla Ågren få et vendepunkt hun aldri før kunne se for seg.

Den mye omtalte – og forsåvidt noe kontroversielle – kvinneserien i formelbilracing skal nå sitt foreløpige klimaks i slutten av januar. Da skal nemlig 55 jenter bli til 18 etter en ganske omfattende shoot-out som finner sted i Østerrike.

W Series er serien hvor 18 jenter får delta gratis i en Formel 3-serie, hvor formålet er både å dyrke de beste jentene i internasjonal bilsport og samtidig styrke sjansene til å få en jente inn i Formel 1.

Som eneste nordmann blant jentene, er Ayla Ågren kandidat til å kjempe om én av de 18 plassene. Hun møter dog hard motstand fra 55 konkurrenter fordelt på 26 land og i alderen 17 til 33 år.

Hun er allerede i gang med forberedelsene til den prestisjefylte shoot-outen, som ikke bare gir et gratis sete og en gratis sesong i premie – men også muligheten til å kjempe om en førstepremiepott på over fire millioner kroner til den som vinner serien totalt neste år.

– Nå når man har kommet seg videre til shoot-outen, så er det helt klart at man har forhåpninger om å komme inn i serien til neste sesong. Jeg skal gi alt jeg har, og litt til, for at det skal skje, for det er en utrolig mulighet de gir til de førerne som kommer med, sier Ayla Ågren til Parc Fermé.

- ANNONSE -

– En «believer»

Dette innser hun etter at hun prinsipielt ikke er noen tilhenger av kjønnsdeling i bilsporten som en av få kjønnsnøytrale idretter i verden, men samtidig kan dette være hennes viktigste mulighet i karrieren for å oppnå drømmen om å leve av bilsport på heltid.

Under shoot-outen i den østerrikske byen Melk skal hun igjennom en rekke tester, både teknisk og fysisk i tillegg til mentalt og sosialt.

– Man vet jo ikke helt hva de ser etter, for uten kjøreferdihetene, så jeg må bare gi gass på alle områder. Det er mange god førere på dette yttaket, men jeg har alltid vært en «believer» og fokuserer kun på meg selv og hva man selv kan forbedre seg på. I bunn og grunn har man jo ikke kontroll på hva de andre gjør og ikke gjør, sier 25-åringen fra Slemmestad i Buskerud.

Ayla Ågren nøyer seg ikke bare med å bli én av 55 førere til W Series-shootouten. Nå vil hun komme seg ett hakk videre og kjøre full sesong. (Foto: Indycar/USF2000)

Et pauseår

Dette året har hun stått på sidelinjen og ikke konkurrert i noen serie, men hun hadde langt ifra lagt hjelmen på hylla. Hun har oppholdt seg i USA, hvor hun har bodd de siste årene, og karrierehøydepunktet kom i 2014 da hun ble F1600-mester som er en del av trappetrinnene opp mot Indycar.

– Det har klødd helt vilt i gassfoten i år, og dette blir en mulighet uten om det vanlige. Jeg har holdt meg i «gamet» på forskjellige måter med jobbing på banen, alt i fra spotting på ovalbaner (Indy 500 og liknende, journ.anm), til å være en del av kjøredressmerket HRX USA for å holde meg der jeg vil være. For hadde jeg ikke vært til stede i år, så hadde det ikke blitt noe videre kjøring, sier Ågren.

Hun har fullført bachelorutdannelsen innenfor økonomi og administrasjon på BI og har nå fullt fokus på å gjøre maks ut av bilsportkarrieren sin.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here