Avslører motorproblemene som har preget ham de siste løpene

Dennis Hauger. (Foto: Red Bull Content Pool)

Dette året definerer ikke karrieren min, så jeg må bare lære og ta motgang som en erfaring også, sier Red Bull-junior Dennis Hauger.

Det har mildt sagt vært en jojo-sesong i det britiske Formel 4-mesterskapet, og nå går debutsesongen i formelbil mot slutten for 15-årige Dennis Hauger.

Det er nå et år siden det ble kjent at han signerte for den østerrikske energidrikkgiganten Red Bull, som har en egen juniorstall hvis mål er å rekruttere framtidige førere til Formel 1.

Red Bull-sjefen: – Dennis har innfridd alle våre forventninger

Fullt fokus

Til helgen kjøres den nest siste løpshelgen i Formel 4, og Dennis Hauger har kjørt seg opp til en bronseplass sammenlagt etter en sesong som har bestått i både førerfeil og jurystraffer, men også flerfoldige seire og pallplasseringer.

– Jeg fokuserer på å komme meg oppover. Jeg må være ganske heldig hvis jeg skal klare gullet, men det blir fullt fokus uansett, sier Hauger, som denne helgen skal kjempe på legendariske Silverstone.

– ANNONSE –

Siden runden på Rockingham har Hauger hatt markant lavere hastighet på de raskere partiene på banene enn konkurrentene, men han har vært ordknapp med å forklare hvorfor han titt og ofte har manglet fart sammen med konkurrentene.

Samtidig har han ikke vært på pallen siden første løpet på Rockingham, og forrige løpsrunde på Knockhill ble også en nedtur.

Hauger svært misfornøyd med løpshelgen i Skottland

Oppdaget feil ved «mapping»

Nå tar han bladet fra munnen på hva som har vært problemene.

– De to siste løpene har blitt litt ødelagt på grunn av motorproblemer. Vi var ikke der vi ville i de løpene, men sånn er det og det må jeg bare ta som en erfaring. Dette året definerer ikke karrieren min, så jeg må bare lære og ta motgang som en erfaring, sier 15-åringen.

– Hva slags motorproblemer snakker vi om?

– Vi hadde en test der vi skulle mappe om motoren, men det endte med at motoren ble dårligere på strekkene. Det betyr at det var noe mekanisk med motoren som ikke stemmer. Nå er jeg blitt fortalt at den har vært på overhaling og at den fungerte fint på «dynoen» så da får vi se når vi kommer ut på banen, sier Hauger.

Som nevnt så gjenstår to løpshelger. Hva som er planen neste år er ikke spikret enda, men det er ventet at det kommer en kunngjøring de nærmeste ukene.

De største spekulasjonene ligger i at Hauger skal få et sete i det nye internasjonale Formel 3-mesterskapet neste år, som samkjøres med en rekke Formel 1-løp, men dette vil verken ham, manager Harald Huysmann eller Red Bull-rådgiver Dr. Helmut Marko kommentere.