WRC: Veiby utestenges av alle VM-runder i et halvt år etter den positive koronatesten

  Ole Christian Veiby. (Foto: Fabien Dufour / Hyundai Motorsport GmbH)
  Ole Christian Veiby. (Foto: Fabien Dufour / Hyundai Motorsport GmbH)

  RALLY: Etter at Ole Christian Veiby mottok et positivt prøvesvar på sin seneste koronatest i etterkant av shakedown torsdag, så medførte det umiddelbar startnekt for Rally Portugal denne helgen. Nå viser det seg at FIA reagerer strengere enn som nå

  – ANNONSE –

  I FIAs jurydokument nummer 20 (se link for fullt innsyn) fra Rally Portugal konstateres det at Veiby har brutt totalt fem paragrafer av FIAs internasjonale sportsreglement og Rally Portugals tilleggsregler som omhandler særegne covid-restriksjoner. Bruddene går på at han unnlot å informere om og deklarere overfor løpets covid-delegat at han hadde vært i nærkontakt med en koronasmittet person i forkant av Rally Portugal. I tillegg skal Veiby samme dag kjørt tilbake til Spania og gått i karantene der, uten å klarere dette på forhånd, framfor at han egentlig var pliktet til å isolere seg i ti dagers karantene i Portugal.

  FIA viser ingen nåde overfor dette og slår hardt ned på både mangel på informasjonsformidling og bevegelsene i etterkant. Derfor velger de nå å utestenge Veiby i et halvt år fra 23. mai til og med 22. november. Siste VM-runde avholdes i Japan 11. til 14. november, hvilket betyr at VM-sesongen til Veiby er over.

  Kartleser Jonas Andersson testet negativt for korona selv om han har vært Veibys eneste nærkontakt. Andersson får selv tre måneders utestengelse fra FIA fordi han også reiste over til Spania for å gå i karantene. Teamet har dog mulighet til å anke avgjørelsen dersom de mener det er forhold som ligger til grunn for å gjøre det.

  Parc Fermé har så langt ikke lykkes i å få en kommentar fra Veiby vedrørende den knusende dommen fra FIA. Det er viden kjent at Veiby hadde bistand fra Andreas Mikkelsen under Targa Florio Rally på Sicilia for to uker siden, og uken etter testet Mikkelsen positivt – med en mistanke om at smitten kom i forbindelse med, eller på reisen i etterkant, av dette løpet. Hvorvidt det er Mikkelsen som er den aktuelle nærkontakten som Veiby ikke har formelt klarert på forhånd er foreløpig ikke bekreftet.

  Skaff deg vår unike norske bilsportkalender, eller skaff deg tilgang til Norges fremste leverandør av norsk og internasjonal bilsportjournalistikk!

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –