WRC: Spektakulær startliste med flere friskuser på startstreken i Finland

  Oliver Solberg under sin første WRC-test i Finland forrige uke. (Foto: Oliver Solberg Media Office)
  Oliver Solberg under sin første WRC-test i Finland forrige uke. (Foto: Oliver Solberg Media Office)

  RALLY: Om to uker går Arctic Rally Finland av stabelen, som én av to finske VM-runder denne sesongen. Men som det ligger i navnet og årstiden forøvrig, så er dette altså snakk om et vinterrally, og som kjent erstatter Arctic Rally Finland den svenske VM-runden som allerede i desember ble annonsert avlyst.

  – ANNONSE –

  Og det er tydelig at vinterrally ønskes sterkt velkommen av både utøvere og team, og fredag ble startlisten for det finske vinterrallyet kunngjort. Og der er det flust av WRC-biler og Rally2-biler på startstreken.

  Blant de fullblods WRC-bilene er det hele 13 doninger til start. Foruten de faste fabrikkførerne så er det allerede godt kjent at norsk-svenske Oliver Solberg får tillit i en Hyundai, og deler team med Pierre-Louis Loubet som utgjør B-laget til Hyundai Motorsport, Hyundai 2C Competition. Ellers stiller også Janne Tuohino og Lorenzo Bertillo opp som privatførere ved siden av de faste fabrikkførerne.

  I WRC 2-klassen er det også rekorddeltakelse etter at denne klassen ble skilt ut og forbeholdt kun fabrikanter og team. Ti biler er på plass, og to av dem er nordmenn – Andreas Mikkelsen og Ole Christian Veiby. Disse representerer henholdsvis Skoda-teamet Toksport WRT og Hyundai Motorsport N, mens Sainteloc Junior Team stiller med én Citroën C3 Rally2, Movisport SRL stiller med to Volkswagen Polo GTI R5 – deriblant fjorårets WRC-fører og EVEN-tilknyttede Esapekka Lappi, ALM Motorsport er påmeldt med én Volkswagen Polo GTI R5, mens M-Sport stiller med to Fiesta Rally2-biler.

  Det er også andre navn det er verdt å bite seg merke i på listen over de private Rally2-førerne som kjører i WRC 3. De rallycross-verdensmesterne og racingprofilene forøvrig, Johan Kristoffersson og Mattias Ekström, stiller opp i henholdsvis Volkswagen Polo og Skoda Fabia.

  Skaff deg vår unike norske bilsportkalender, eller skaff deg tilgang til Norges fremste leverandør av norsk og internasjonal bilsportjournalistikk!

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –