WRC: Rally Sweden bekreftet avlyst i 2021

  Kalle Rovanperä. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)
  Årets VM-toer og Rally Sweden-vinner Elfyn Evans får ikke mulighet til å forsvare seieren neste år. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

  RALLY: Den siste uken har det bygget opp rykter og bekymring rundt det eneste rene vinterløpet på VM-kalenderen i rally, Rally Sweden, som forøvrig også har tradisjon for å kjøre noen etapper på norsk jord. Tirsdag kom den nedslående beskjeden om at løpet ikke kan gjennomføres i februar 2021, på grunn av den fremdeles uavklarte situasjonen rundt koronaviruset.

  – ANNONSE –

  Fylkesstyret i Värmland hadde ikke noe valg utifra dagens situasjon til ikke å kunne innvilge tillatelse til å gjennomføre arrangementer, og med det ser ikke arrangøren noen annen utvei enn å kansellere løpet. Dette blir forøvrig første gang på 30 år at Rally Sweden ikke arrangeres. I 1990 ble løpet avlyst, den gang på grunn av mildvær.

  – Uten tillatelse for å arrangere er det formelt sett en ganske enkelt beslutning å ta, og jeg har full forståelse for at dette er det eneste rette å gjøre i den situasjonen vi befinner oss i. Vår dialog med Värmland, politiet og smittevernet i Värmland-regionen har vært ekstremt profesjonelt, og jeg setter stor pris på deres forsøk på fortsatt å finne konstruktive løsninger basert på gjeldende regelverk og den nåværende smittesituasjonen, sier løpets administrerende direktør, Glenn Olsson, i en offisiell uttalelse.

  Bestill vår nye og eksklusive bilsportkalender med mer enn 130 bilder av norske utøvere i perioden 2007 til 2020!

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –