WRC Promoter gjør endringer på VM-kalenderne i både rally og rallycross

  VM-feltet blir å se på Lånkebanen også neste år. (Foto: Simen Næss Hagen)
  (Foto: Simen Næss Hagen)

  RALLY/RALLYCROSS: Det ligger ikke lenger noen stor sensasjon i at terminlister blir kastet om på fortløpende, og ettersom koronapandemien på ingen måte er over riktig enda så er forandringer på kalenderne fortsatt noe å regne med. Fredag ble det klart at terminlistene for verdensmesterskapene i rally og rallycross, begge kommersielt eid av WRC Promoter, får endringer.

  – ANNONSE –

  Rallycross-VM blir igjen hel-europeisk, og det er intet mindre enn Norges VM-runde i rallycross som blir sesonstarten 12. og 13. juni. Destinasjonen er som vanlig på Lånkebanen, og dette arrangementet ble avlyst i fjor etter at trønderne har vært vertskap for Norges internasjonale bidrag til rallycrossen sammenhengende siden 2011.

  Samtlige løp utenom på Nürburgring kjøres som ett løp, der fjoråret bestod av fire løpshelger med to finaler hver, mens den tyske racingarenaen avholder en såkalt «double header» denne sesongen. Finland, Midtøsten, Sør-Afrika samt et annet ubekreftet europeisk løp ryker da ut av den opprinnelige kalenderen som ble vedtatt av den internasjonale motorsportforsamlingen før nyttår.

  I Rally-VM er det også én endring. På grunn av den ekstreme smittesituasjonen i Sør-Amerika er Rally Chile 9.-12. spetember avlyst, og promotoren har hentet inn en gammel klassiker tilbake på VM-kalenderen. Greske Rally Akropolis er tilbake igjen den samme helgen, og blir med det Rally-VMs tiende løp i 2021. Akropolis var et fast innslag i Rally-VM over mange tiår, før de forsvant etter 2013-sesongen, og mange minnes dette løpet for Petter Solbergs første pallplass i karrieren i 2001, samt hans seier i løpet i 2004 – der et tapt veddemål medførte at han måtte barbere av seg alt håret som etter seieren.

  Skaff deg vår unike norske bilsportkalender, eller skaff deg tilgang til Norges fremste leverandør av norsk og internasjonal bilsportjournalistikk!

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –