WRC: Petter har fått påvist korona – Oliver mister WRC-kjøringen på Sardinia

  Oliver og Petter Solberg fra Rally Portugal sist helg. (Foto: McKlein)
  Oliver og Petter Solberg fra Rally Portugal sist helg. (Foto: McKlein)

  RALLY: Smitten fortsetter i VM-sirkuset i rally etter at det forrige uke ble kjent at Andreas Mikkelsen og Ole Christian Veiby hadde fått påvist koronasmitte. Mikkelsen måtte stå over Rally Portugal da testresultatet ble klart helgen før gjennomkjøringen, mens Veiby fikk påvist smitte rett etter shakedown torsdagen før løpet. Veiby ble også utestengt fra VM på grunn av brudd på meldeplikten som nærkontakt til en koronasmittet person.

  – ANNONSE –

  Onsdag offentliggjør apparatet rundt Oliver Solberg at hans far Petter er smittet med viruset. Fordi Oliver da naturlig nok er nærkontakt av faren sin betyr det han må i 14 dagers karantene, hvor de nå er innlosjert på et hotell i Porto i Portugal. Det betyr at Rally Sardinia ryker, et løp hvor Solberg skulle få sin andre sjanse i WRC-bil for Hyundai. Olivers siste koronatester skal selv ha vært negative.

  – Man kan vel bare forestille seg hvor kjedelig dette er, men det viktigste for meg er pappas helse. Vi har sett eksempler på hvor skadelig dette viruset er. Pappa har litt feber, men er ellers i fin form, sier Oliver Solberg i en pressemelding, og legger til:

  – Det kommer alltids en ny sjanse til å kjøre i rally-VM. Jeg respekterer fullt ut de lover og regler som er skapt for å stoppe denne pandemien.

  LES OGSÅ: Slik beskriver Oliver opplevelsen av å spille en sentral rolle i utviklingen av Hyundais neste WRC-bil

  Skaff deg vår unike norske bilsportkalender, eller skaff deg tilgang til Norges fremste leverandør av norsk og internasjonal bilsportjournalistikk!

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –