WRC: Nå spøker det for Rally Sweden i 2021

  Craig Breen. (Foto: Benjamin A. Ward / Parc Fermé)
  (Foto: Benjamin A. Ward / Parc Fermé)

  RALLY: Selv om VM-kalenderen i rally for 2021 er satt, så er det høyst sannsynlig at det kan bli én eller flere endringer gjennom året. Ikke minst gjelder dette Rally Sweden som er det andre løpet på kalenderen, og således ligger på et tidspunkt hvor det er etter alle solemerker ikke er noen voldsom avklaring på koronasituasjonen verken i Sverige eller andre land forøvrig.

  – ANNONSE –

  Nå er det også klart det spøker for arrangøren om de i det hele tatt kan arrangere løpet. Kilder Parc Fermé har vært i snakk med mener å vite at løpet med stor sannsynlighet allerede er bestemt avlyst, mens administrerende direktør Glenn Olsson understreker overfor både Parc Fermé og nå også SVT at det blir en myndighetsbeslutning i Sverige om hvorvidt de kan arrangere i det hele tatt.

  – Det er ikke tatt noen avgjørelser enda. Vi har ikke hørt fra myndighetene en gang, sier Olsson i en kort kommentar til Parc Fermé, samme som han også poengterer overfor SVT.

  Fra før har arrangøren vært åpen på at publikum vil være uaktuelt slik koronasituasjonen foreligger, og at dette også gir arrangøren enorme økonomiske utfordringer i mangel på publikumsrelevante inntekter. Ifølge SVT hadde arrangøren deadline 30. november om å bestemme seg hvorvidt 2021 kan gjennomføres.

  De har heller ikke åpnet for påmelding for førere enda, noe de skulle ha åpnet for sist fredag, og arrangøren trenger en enstemmig bekreftelse fra regionene Värmland og Dalarna, samt politiet, trafikkverket og eventuelt norske myndigheter hva gjelder etapppene som går innen for norsk grense, før de kan banke i bordet at de får kjørt.

  Bestill vår nye og eksklusive bilsportkalender med mer enn 130 bilder av norske utøvere i perioden 2007 til 2020!

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –