WRC: Derfor velger arrangøren av Rally Finland å flytte på årets VM-runde

  2019 FIA World Rally Championship Round 09 Rally Finland 01-04 August 2019 Day 3, Action, Craig Breen, Paul Nagle, Hyundai i20 Coupe WRC Photographer: Fabien Dufour Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH
  Rally Finland ble sist kjørt i 2019, her med Andreas Mikkelsen over hoppet på Power Stage. (Foto: Austral / Hyundai Motorsport GmbH)

  RALLY: Etter at det fartsfylte og legendariske VM-løpet i Finland ble avlyst i fjor på grunn av pandemien, så er det finske bilsportforbundet AKK revansjelystne på å få rallysirkusets raskeste VM-runde tilbake på kalenderen i år. Planen var at Rally Finland skulle kjøres i månedsskiftet juli-august, men nå blir det forandringer på kalenderen igjen.

  – ANNONSE –

  Heldigvis er det ikke snakk om avlysning denne gang, men AKK og arrangøren har fått gjennomslag for å flytte løpet to måneder senere på kalenderen – nærmere bestemt månedsskiftet september-oktober, eller mer nøyaktig 30. september til 3. oktober. Årsaken er at det ikke er økonomisk forsvarlig for arrangøren å kjøre løpet uten publikum, der de signaliserer at de er mer avhengige av billettinntektene for å overleve – spesielt fordi det også blir den andre VM-runden i Finland denne sesongen.

  – I motsetning til Arctic Rally Finland, som ble en stor suksess i februar, så er Rally Finland et mer publikumsavhengig løp, og vi trenger fansen for å få dette til å fungere. Selv om det fortsatt ikke er noen garanti for å kunne ta imot tilskuere i oktober, så håper vi utrullingen av vaksineprorgrammet vil være såpass godt igang at dette er mulig, sier løpsleder Kai Tarkiainen i en offisiell uttalelse.

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –