Vettel ferdig i Ferrari etter denne sesongen

  Sebastian Vettel. (Foto: Ferrari Media)
  Sebastian Vettel. (Foto: Ferrari Media)

  FORMEL 1: Det har lenge versert rykter om problemer i forhandlingene mellom Vettel og Ferrari. Mandag kveld forsøkte de igjen å komme frem til enighet, men uten å lykkes. Nå bekrefter teamet at Vettel ikke kjører for Ferrari i 2021.

  – ANNONSE –

  De seks årene i Ferrari har neppe blitt som hverken Vettel eller teamet har ønsket. Tyskeren forlater teamet med to andreplasser i førermesterskapet og en fjorårssesong som ble svært skuffende og bare endte med en seier.

  Så langt er det ikke klart hvem som erstatter Vettel og blir teamkompis med Charles Leclerc, men både Carlos Sainz Jr. og Daniel Ricciardo er svært hete kandidater.

  Få 25 prosent avslag ved å bruke rabattkoden «PP2020»*

  *Gjelder første periode du kjøper for. Gjelder ikke gavekort.

  Beslutningen til Ferrari vil trolig føre til at mange førere vil begynne å røre på seg, ettersom det er flere av førerne som nå sitter på utgående kontrakter.

  Det er heller ikke klar hvor Vettel er på vei – men alt tyder på at han må finne seg et team lenger ned på griden. Et av alternativene skal være McLaren – noe som kan åpne for et førerbytte med Sainz.

  I følge kilder var tilbudet fra Ferrari en ettårskontrakt med et betydelig lønnskutt – noe som tydeligvis ble for vanskelig for Vettel å godta.

  Vettel kom til Ferrari i 2015 – og målet var å bli teamets første verdensmester siden Kimi Raikkönen som vant i 2007. Til tross for at han hadde gode muligheter både i 2017 og 2018 – måtte han gi tapt for Lewis Hamilton.

  2019-sesongen ble ekstra vanskelig for Vettel som stort sett var dårligere enn teamkompis Leclerc gjennom hele sesongen. I tillegg hadde de to flere uheldige episoder, som toppet seg da de to kjørte i hverandre i Brasil.

  Dette innholdet er levert i samarbeid med Formel-1.no.

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –