Uavgjort i tetstriden blant R5-gutta som satte opp et forrykende tempo på Bjørkelangen

  Frank Tore Larsen og kartleser Morten E. Abrahamsen på SS6 lørdag. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)
  Frank Tore Larsen og kartleser Morten E. Abrahamsen på SS6 lørdag. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

  RALLY: Etter en lang vinterpause var det omsider duket for en ny NM-runde i rally da Aurskog-Høland Rally gikk av stabelen lørdag. For etter at Marius Aasen tok første stikk under Rally Finnskog i februar, så var det Frank Tore Larsen sin tur til å svare på tiltale på årets første grusløp.

  – ANNONSE –

  Volkswagen-føreren fra Steinberg dro tidlig i fra og bygget seg etterhvert opp en ledelse han kunne bruke med god margin mot tampen av løpet. Selv om Aasen svarte på enkeltprøver var det aldri nok til å spise inn forspranget til Larsen, som til slutt vant med 22,2 sekunder. Anders Grøndal hadde heller aldri et tempo som kunne matche førerne i front der han til slutt ble nummer tre – 1:23,5 bak duoen i front, så det har nå åpnet seg en soleklar gullkamp mellom Larsen og Aasen etter årets to første NM-runder. Med samme plassering totalt og på Power Stage for Larsen nå som Aasen tok på Finnskogen, så er det nå poenglikt i klassen for nyere firehjulsdrevne biler, gjerne kalt toppklassen i Rally-NM. 

  I de øvrige klassene ble det som ventet en soleklar seier for Steve Røkland blant de nyere tohjulsdrevne bilene. Han var over to minutter totalt raskere enn Morten Storsveen, som igjen tok Markus Bakken med ytterligere 25 sekunder.

  Blant de eldre tohjulsdrevne bilene ble det en god seier til Olav Fredriksen i sin hissige Volvo 240, som holdt unna for Ole Gunnar Skogli i sin Ford Sierra med et halvt minutts margin. Oppsiktsvekkende var dog kjøringen til Ola Jr. Nore som hadde lånt Jo Erland Ørpen sin Porsche 944, og Nore koste seg åpenbart i den røde vogna gjennom dagen. Men et teknisk problem på den siste etappen sendte ham ut av kampen om andreplassen, der en unge EM-føreren tok tredjeplass i sitt første løp i nasjonal klasse.

  For de eldre firehjulsdrevne bilene så ble det en soleklar seier til Håkon Sveen Frøslid som befester tetposisjonen i NM, og totningen overlistet rutinerte Thomas Kvam med over minuttet. Tredjeplassen endte til Morten Gravermoen.

  Den norske rallylegenden Valter Jensen dro det lengste strået i historisk klasse, Jarle de Oliveira Granheim tok hjem seieren blant Volvo Original-førerne og beste debutant ble Thomas Haagensen.

  Parc Fermé kommer tilbake med flere intervjuer og bilder fra lørdagens NM-runde litt senere i helgen. For bestilling av bilder fra Aurskog-Høland Rally, sjekk ut vårt tilbud her!

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –