Tommy Rustad klar for «Mesternes mester»

  Tommy Rustad. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)
  Tommy Rustad. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

  BILSPORT: Fredag morgen kunngjorde NRK hvilke deltakere som blir å finne i neste års «Mesternes mester», som tradisjonen tro vises på statskanalen over nyåret, og på lista finner vi en bilsportutøver for første gang. Multikunstneren Tommy Rustad er én av ti prominente idrettsutøvere som skal konkurrere i det mest prestisjefylte og et av de mest populære TV-konseptene som NRK leverer i løpet av et år.

  – ANNONSE –

  Nyheten kommer bare drøye to uker etter at Parc Fermé gikk igjennom deltakerlista i det folkekjære TV-programmet siden sin introduksjonen i 2009, og sjekket også med castingansvarlig og tidligere volleyballprofil Jan Kvalheim om nettopp mangelen på bilsportutøvere gjennom alle disse årene. Da kunne han naturlig nok ikke si noe om hva som var i gjære den kommende sesongen, men Kvalheim hadde åpenbart rett i at det kun var et tidsspørsmål dette var snakk om.

  – Jeg tipper at vi innen to til tre år, så har vi garantert én – om ikke to – fra bilsporten med. Jeg har øynene opp for dem og følger nøye med, sa castingansvarlig Kvalheim til Parc Fermé.

  Tommy Rustad trenger ingen nevneverdig introduksjon i det norske bilsportmiljøet. 52-åringen fra Harestua har en rekke prestisjefylte seiere og mesterskapstitler bak seg over flere tiår i flere bilsportgrener – primært, racing, rallycross og bakkeløp, og omtales i forbindelse med programmets oversikt at han «har kjørt 567 løp i inn- og utland med 9 ulike bilmerker og vunnet 124 av dem».

  Rustads konkurrenter til den kommende sesongen er Lars Bohinen (fotball), Nils Jakob Hoff (roing), Nadya Khamitskaya Andersen (dans), Ida Njåtun (skøyter), Linn-Kristin Riegelhuth Koren (håndball), Bjørn Einar Romøren (skihopp), Madelene Rubinstein (judo), Øystein Pettersen (langrenn) og Anja Hammerseng-Edin (håndball). Konkurransen har pleid å foregå i utlandet, men som følge av pandemisituasjonen forblirman i Norge også i år, vil opptakene gjøres på Sørlandet i midten av juni.

  LES OGSÅ: Ingen bilsportutøvere har deltatt i «Mesternes Mester» – dette er castingens vurdering av fraværet

  Skaff deg vår unike norske bilsportkalender, eller skaff deg tilgang til Norges fremste leverandør av norsk og internasjonal bilsportjournalistikk!

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –