Tilstanden forverret til kritisk for Correa etter Formel 2-ulykken

  (Foto: Lukas Raich)
  (Foto: Lukas Raich)

  FORMEL 2: Én uke etter den tragiske Formel 2-ulykken på Spa-Francorchamps, som kostet 22-årige Anthoine Hubert livet, så har familien til den andre forulykkede føreren, 20-årige Juan Manuel Correa kommet med en oppdatering på tilstanden etter at han ble alvorlig skadd under sammenstøtet med Hubert.

  – ANNONSE –

  Og det er dessverre ikke av det lysende slaget. Familien opplyser nå i en offisiell uttalelse at tilstanden er forverret, men at de velger å gå direkte ut med denne meldingen for å gjenspeile Correas holdninger og personlighet hva gjelder ærlighet og tydelighet.

  Som følge av den brutale krasjen har Correa nå blitt rammet av ARDS, som på norsk kan kalles for akutt lungesviktsyndrom, som man ofte kan være ekstra utsatt for i etterkant av høyenergi-ulykker. Tilstanden betegnes som kritisk, men stabil, ettersom Correa er lagt i kunstig koma og har behov for pustehjelp som følge av syndromet. Tilstanden betegnes som kritisk fordi dødeligheten ved en slik tilstand er mellom 34 og 55 prosent, ifølge Store Medisinske Leksikon, samtidig som det skal understrekes at unge mennesker har vesentlig høyere sjanser for å overleve en slik tilstand.

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –