Svært vellykket debut med TCR-bil i sitt aller første 24-timerløp

  RACING: Det var med nerver og stor spenning at Emil Heyerdahl bevegde seg på fremmede trakter under 24-timersløpet i Dubai denne helgen. Heyerdahl kommer opprinnelig fra den skandinaviske Porsche Carrera-cupen etter å ha gått gradene fra gokart og formelbilkjøring. Forhjulsdreven racingbil i De forente arabiske emirater i et løpsformat han kun har gjennomført på simulator skulle derfor by på mang en utfordring for Heyerdahl.

  – ANNONSE –

  Han teamet opp sammen med Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing i en Volkswagen Golf GTI TCR, et team som har stor status i serien med flere løpsseire og også sammenlagtseire tidligere. Heyerdahl delte også bil med utøvere som har vært tilknyttet Volkswagen Motorsport. Og til tross for utfordringer i løpet, så ble det en hederlig tredjeplass av totalt 18 biler i klassen, for Heyerdahl og hans teamkompiser.

  18-åringen fra Bjørkelangen fikk totalt seks timer bak rattet. De startet fra syvende startposisjon, og hadde også en 10 minutters stopp etter et sammenstøt med en GT3-bil. Heyerdahl forteller også at de slet med styringen, ABSen og diffen senere – noe som ga utfordringer resten av løpet.

  – Men vi hadde meget god «racepace», og vi pushet hardt og tenkte litt «alt eller ingenting», skriver Heyerdahl i en melding til Parc Fermé.

  Skaff deg vår unike norske bilsportkalender, eller skaff deg tilgang til Norges fremste leverandør av norsk og internasjonal bilsportjournalistikk!

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –