Streng beskjed fra forbundet vedrørende kjøretrening utendørs

  Norges Bilsportforbund sitt kontor på Bryn. I disse dager er det stengt, mens de ansatte holder forbundets funksjoner oppe gjennom hjemmekontor. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

  BILSPORT: Coronaviruset har satt en stopp i all organisert idrettsaktivitet, og i bilsportsammenheng er også dette relevant i form av trening på bane eller godkjente og tillate treningsarrangement for rallybiler på vei.

  – ANNONSE –

  Nå skriver Norges Bilsportforbund på sine nettsider at de stadig får flere henvendelser fra klubber som ønsker å arrangere trening – men foreløpig er ikke dette aktuelt gitt de restriksjonene fra myndighetene som nå foreligger. Derfor er forbundet tydelig på at utøvere enn så lenge må la bilene sine stå.

  – Motorsporten er i en noe annen situasjon enn en del andre idretter. Det er for eksempel ikke mulig å drive med såkalt egenorganisert trening med løpskjøretøy. I henhold til reglementet skal det være et visst antall funksjonærer til stede. I henhold til Motorsportforskriften skal all aktivitet også være organisert av klubb tilsluttet NBF, og disse kan ikke ta ansvar for at en trening avvikles innenfor de krav helsemyndigheten har fastsatt. Dermed er det også slik at om noen trener likevel, så vil ingen forsikringer være gyldige, skriver forbundet på sine nettsider.

  Generalsekretær Hallgeir Raknerud er klar på at situasjonen er ideell, og at han har forståelse for at man nå ønsker å komme i gang med kjøretrening nå som snøen smelter for godt de flest stedene, men maner altså til tålmodighet til myndighetene kommer med nye svar.

  – Det er beklagelig, men vi håper alle viser forståelse for de pålegg myndighetene har kommet med. Det vil være til beste for oss alle. Alle tiltak som kan hindre spredning av smitte må vi alle støtte opp om. Vi må være tålmodige og i første omgang se om det blir endringer etter 26. mars, sier Raknerud, som på vegne av forbundet oppfordrer til fysisk egenaktivitet og simulatortrening for å holde det gående.

  Tegne et abonnement hos oss for å få full tilgang til all vår journalistikk

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –