Formel 1-stjerne med spektakulær WRC-test i Tyskland


  WRC: Finske Valtteri Bottas har i år vist en forkjærlighet for rally og har åpenbart tilknyttet tett kontakt med M-Sport-teamet i England. I vinter fikk han sin ultimate rallydebut på snødekte veier hjemme i Finland i en fullblods Ford Fiesta WRC, og tidligere i år ble det også lekket bilder og video fra da han testkjørte deres nye Fiesta R5.

  – ANNONSE –

  Nå har det kommet en ny video ut på nettet, der Bottas tester WRC-bilen på tyske asfaltveier. Han skal riktig nok ikke delta i løpet, men videoen levner liten tvil om at Bottas storkoser seg bak et WRC-ratt – selv om ikke all manøvrering kanskje er å regne som det mest effektive (døm selv utifra videovinduet øverst).

  LES OGSÅ: Beinharde krav til Bottas – må prestere like godt som Hamilton

  Og selv om Bottas i år har vunnet flere Grand Prix-løp denne sesongen, sitter i den desidert beste Formel 1-bilen (Mercedes) og er med i kampen om VM-medaljer, så er Formel 1-setet hans neste år langt ifra trygt. Franske Esteban Ocon regnes som et ungt supertalent og er under kontrakt med Mercedes, men det var ikke noe plass til han i et Formel 1-lag i år. Og det spekuleres i hvorvidt Ocon vil ta over setet til Bottas neste år.

  Selv har Bottas uttalt at han må tenke alternativt ettersom det ikke er gitt at han kjører Formel 1 neste år. Er all denne rallykjøringen han holder på med en del av denne tankegangen?

  – Når man er i en slik situasjon, som det er med alt annet i Formel 1, så må du ha en plan B og til og med plan C noen ganger. Når man snakker om saker og ting, så er det alltid lurt å ha ulike planer, og det er det jeg gjør, sa Bottas på generelt grunnlag etter Ungarns Grand Prix for en drøy uke siden.

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –