Spanias Grand Prix: Mercedes og Hamilton fikk Red Bull og Verstappen rundt strategi-lillefingeren

  Lewis Hamilton og Max Verstappen tett duell inn i første sving på Circuit de Barcelona-Catalunya. (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)
  Lewis Hamilton og Max Verstappen tett duell inn i første sving på Circuit de Barcelona-Catalunya. (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)

  FORMEL 1: Kampen mellom Lewis Hamilton og Max Verstappen fortsetter, og Mercedes og Red Bull skulle nok en gang ha hver sin fører i hovedrollen under Spanias Grand Prix på Circuit de Barcelona-Catalunya søndag ettermiddag. Det er disse to som har sjonglert mellom å ta første- og andreplassene hittil i år, og søndagens løp skulle bli intet unntak.

  – ANNONSE –

  Max Verstappen hadde dog den beste startposisjonen og kom seg forbi Lewis Hamilton på halvdristig vis inn i første sving på første runde. Verstappen fikk dratt fra, men Red Bull bestemte seg tidlig for at Verstappen skulle gjøre kun ett pitstop denne løpet. Og da Hamilton lå tett i tett på nederlenderen var det tid for å tenke alternativt hos Mercedes.

  – Vi har gjort dette før, sa raceingeniør «Bono» på teamradioen til Hamilton da han fikk beskjed om å ta et ekstra pitstop for å få friskere og bedre dekk på bilen.

  Han lå i overkant av 22 sekunder bak Verstappen, med like mange runder igjen, og måtte da spise seg inn over sekundet på runden for å være på skuddhold. Det viste seg å være easy-peasy for Hamilton og Mercedes da Verstappen og Red Bull aldri svarte på Hamiltons pitstop.

  – Da jeg lå så nære som jeg gjorde, så skjønte jeg at dekkene ville gå til slutt. Jeg ville prøve å ta vare på dem, men vi gamblet i stedet. Uansett hadde vi en plan om å ta to mediumdekk klare for to pitstopp, og vi vet av erfaring at kun ett pitstop her tøft i dette løpet, sa Hamilton i intervju med Jenson Button etter målgang.

  Løpet ble i stedet avsluttet med en kamp om løpets raskeste rundetid ved at både Verstappen, Valtteri Bottas, Charles Leclerc og Sergio Perez satte på et ekstra sett med softdekk for å sette løpets raskeste rundetid. Dette ekstrapoenget endte dog opp hos Verstappen. Valtteri Bottas tok tredjeplassen i løpet og klatret med det opp til tredjeplassen også sammenlagt, mens Hamilton øker sin ledelse på Verstappen med hele 14 poeng.

  Skaff deg vår unike norske bilsportkalender, eller skaff deg tilgang til Norges fremste leverandør av norsk og internasjonal bilsportjournalistikk!

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –