Solberg imponerte i Hyundai-debuten – og satte også finsk F1-stjerne i WRC-bil på plass

  (Foto: Oliver Solberg Media Office)
  (Foto: Oliver Solberg Media Office)

  RALLY: Denne helgen var det duket for finske Arctic Lapland Rally som for mange innledet rallysesongen, og to med norsk blod som hadde funnet veien til de finske skoger var Hyundai-teamkompisene Ole Christian Veiby og Oliver Solberg. Og det skulle etterhvert bli et forrykende for sistnevnte.

  – ANNONSE –

  Etter å ha kjørt nevnt med teamkompis Veiby og blitt kjent med bilen under fredagens etapper, så var det et helt annet tempo den norsk-svenske 19-åringen viste under lørdagens avsluttende etapper. Her var han raskest av samtlige Rally2-biler (tidligere kalt R5, journ.anm.), og attpåtil var han totalraskest på den 2,5 mil lange SS8 – blant annet foran Juho Hänninen i en fullblods Toyota Yaris WRC.

  Totalt ble det en tredjeplass for Solberg, 2:30,1 bak totalvinner Hänninen – og det ble dermed en andreplass blant Rally2-bilene, kun 0,9 sekunder bak Teemu Aasunmaa i en Skoda Fabia Rally2. Ole Christian Veiby fikk etterhvert tekniske problemer på de to siste etappene og tapte mer enn 13 minutter på dette og falt langt ned på totallisten.

  Forøvrig var det flere finner i WRC-bil som vakte oppmerksomhet denne helgen. Formel 1-fører og sølvvinner i årets VM, Valtteri Bottas, har de siste årene hatt rally som en hobbyvirksomhet når Formel 1 har hatt pause – og sakte men sikkert har han vist bedre takter også i rallyløypa. Men stjernestatus og en Citroën DS3 WRC til tross – Bottas endte på en sjetteplass totalt 3:48,3 bak Hänninen.

  Skaff deg vår unike norske bilsportkalender, eller skaff deg tilgang til Norges fremste leverandør av norsk og internasjonal bilsportjournalistikk!

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –