Satte fyr på hjemmefansen etter absurd avslutning på kvalifiseringen

  (Foto: Scuderia Ferrari Media Office)
  (Foto: Scuderia Ferrari Media Office)

  FORMEL 1: At Charles Leclerc er i storform om dagen er det liten tvil om. Han fulgte opp dominansen fra Spa-Francorchamps sist helg, hvor han både tok pole position og til slutt sin første seier. På Ferrari-teamets ubestridte hjemmebane på Monza i Italia denne helgen skulle han slå til igjen, noe Tifosi-fansen naturlig nok mottok med stor ståhei og full jubel på tribunene.

  – ANNONSE –

  Men kvalifiseringen endte dog under spesielle forhold, der samtlige utøvere – bortsett fra Leclerc og Carlos Sainz – misset på utrunden på siste forsøk i Q3, og ikke rakk å sette noen ny tid. I tett kamp om posisjoner på utrunden ble feilberegningen for stor, og de røde lysene lyste før de fleste rakk å passere start-mål-linjen.

  Og fordi Leclerc på dette tidspunktet allerede hadde satt bestetid på første forsøk i Q3, så var beste startspor i første rekke sikret for monegaskeren.

  Videre fulgte Mercedes-gutta Lewis Hamilton og Valtteri Bottas på de to neste plassene, henholdsvis kun 39 og 47 tusendeler bag Ferrari-føreren. Sebastian Vettel måtte nøye seg med fjerdeplass, 15 hundredeler bak teamkompisen.

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –