Rallycross-VM: Den norske VM-runden avlyses for andre året på rad

  VM-feltet blir å se på Lånkebanen også neste år. (Foto: Simen Næss Hagen)
  (Foto: Sunniva Rudi / Parc Fermé)

  RALLYCROSS-VM: Da terminlisten for Rallycross-VM ble revidert tidligere år, innebar noen av endringene at det er Norge og Lånkebanen ved Hell som blir sesongåpningen i VM-sesongen 2021. Onsdag kommer det imidlertid dårlige nyheter fra de nye eierne av mesterskapet, WRC Promotor.

  – ANNONSE –

  Den norske runden avlyses, og erstattes med Montalere i Portugal. Dermed blir det andre året på rad hvor VM-sirkuset i rallycross uteblir fra norsk jord. Begge ganger som en direkte følge av koronasituasjonen, og spesielt denne gangen er det de strenge restriksjonene for personer uten norsk statsborgerskap eller annen oppholdstillatelse å komme inn i Norge som er avgjørende.

  – Alle parter utviste størst mulig innsats for å komme til en løsning, men strenge innreiserestriksjoner og mangel på en passende alternativ dato gjorde det umulig å gjennomføre arrangementet i 2021, skriver promotoren i en pressemelding.

  Det blir også flere forandringer på kalenderen, deriblant at VM-runden i Höljes flyttes til helgen 20.-22. august. Slik er den nye terminlisten

  23.-24. juli: Barcelona, Spania
  31. juli-1. august: Nürburgring, Tyskland (2 løp)
  20.-22. august: Höljes, Sverige
  3.-5. september: Loheac, Frankrike
  18.-19. september: Riga, Latvia
  8.-10. oktober: Spa-Francorchamps, Belgia
  23.-24. oktober: Montalegre, Portugal

  Parc Fermé kommer tilbake med mer informasjon fra arrangøren senere i dag…

  Skaff deg vår unike norske bilsportkalender, eller skaff deg tilgang til Norges fremste leverandør av norsk og internasjonal bilsportjournalistikk!

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –