Rally Sweden, SS5: Tänak opp på andre plass etter at Rovanperä fikk stopp i en hårnålsving

Publisert

WRC: Fredagen ble avsluttet med en 2,8 kilometer lang sprint etappe i Torsby.

Ott Tänak. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

På en slik etappe blir det naturlig nok ikke så store forskjeller. Dog mistet Kalle Rovanperä andreplassen i det han fikk en stopp i den første hårnålsvingen. Ott Tänak vant etappen 0,2 sekunder foran Elfyn Evans. Craig Breen kjørte inn til tredje beste tid.

Elfyn Evans leder løpet 8,5 sekunder foran Tänak og 5,8 sekunder bak han finner vi Kalle Rovanperä . Jari-Matti Latvala har brutt med tekniske problemer. Hvorvidt han stiller i morgen er uvisst.

I R5-klassen var det finnen Jari Huttunen som var raskest - 0,4 sekunder foran Mads Østberg. Pontus Tidemand ble nummer tre, Johan Kristoffersson nummer fire, Oliver Solberg ble nummer syv og Ole Christian Veiby nummer åtte.

I WRC 2-kategorien leder Mads Østberg. Han er 8,4 sekunder foran Veiby som igjen er 9,9 sekunder foran Pontus Tidemand.

I Junior-VM ble det nok en tiendetid på Oscar Solberg. I sammendraget ligger han på en syvende plass - 2:03,3 bak ledende Tom Kristensson.

Det kommer til å bli en veldig spennende dag i morgen. Første etappe starter kl. 08:42 og er Hof-Finnskog 2.