Rally Sweden, shakedown 1: Kalle desidert raskest på shakedown og Mads nest raskest av R5-bilene

  Kalle Rovanperä fra torsdagens shakedown. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)
  Kalle Rovanperä fra torsdagens shakedown. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

  WRC: Under svært krevende forhold ble første av to shakedown-prøver kjørt rett utenfor Torsby torsdag formiddag. Den andre kjøres i Karlstad i kveld. Her skulle SS1 vært gjennomført, men denne er avlyst og det kjøres altså shakedown i stedet.

  – ANNONSE –

  På den første gjennomkjøringen ble det høydramatisk for finnen Teemu Suninen. I høy hastighet snurret han og det var med nød og neppe han ikke havnet i de svenske skoger. Han slapp med skrekken og noen småskader bak på bilen.

  Kalle Rovanperä har kjørt den 7,21 kilometer lange prøven hele fire ganger og satte en kanontid på siste gjennomkjøring. Tiden ble 3:57,7 og dette var 3,5 sekunder raskere enn Sebastien Ogier. Elfyn Evans hadde tredje raskeste tid – 0,1 sekund bak Ogier.

  Blant R5-bilene kjørte Mads Østberg inn på tiden 4:16,1, som var bestetid i WRC 2-kategorien. Dette var 0,9 sekunder saktere en finnen Jari Huttunen som kjører i WRC 3- kategorien. Oliver Solberg kjører også i WRC 3 klinte til med en fjerdetid blant samtlige R5-biler på tampen av shakedown, mens Johan Kristoffersson kjørte inn til femte beste tid. Pontus Tidemand, som er eneste Skoda i WRC 2 satte en åttendetid, mens Ole Christian Veiby endte på tiendeplass blant samtlige R5-biler.

  Oscar Solberg, som kjører sitt første løp i Junior-VM ligger foreløpig på en tredjeplass.

  Oscar Solberg sparte ikke på kruttet på oppvarmingen av Junior-VM-debuten. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

  Få tilgang til all vår journalistikk ved å tegne et abonnement – og med det støtter du også Parc Fermé i en svært krevende periode

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –