Rally Sweden: Karlstad-etappen strykes, endringer i shakedown-oppsettet

  (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)
  (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

  WRC: Selv om arrangøren av Rally Sweden har vært klare på at det blir gjennomført rally, så har det ikke vært helt mulig å garantere seg for nye endringer i programmet fra det allerede amputerte etappeoppsettet som følge av mildværet.

  – ANNONSE –

  Onsdag kveld kom meldingen om at superspesialetappen på travbanen utenfor Karlstad strykes som etappe, men i stedet gjennomføres som shakedown for samtlige biler. Dette blant annet for at man kan spare dekk til etappene, da dekkene fra shakedown ikke vil telle i selve løpet.

  Skalla-prøven, som er den opprinnelige shakedown-etappen, skal også gjennomføres, men den blir obligatorisk kun for førerne som har status som «Priority 1», det vil si samtlige førere i WRC-bil utenom Deividas Jocius. I tillegg står samtlige WRC 2-førere på startlista for første shakedown. På Karlstad-etappen er minst én gjennomkjøring obligatorisk for samtlige førere.

  Få tilgang til all vår journalistikk ved å tegne et abonnement – og med det støtter du også Parc Fermé i en svært krevende periode

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –