Rally Sardinia, shakedown: Mads raskest av samtlige i WRC 2

  Mads Østberg. (Foto: Twenty Two Media Agency / Citroën)
  Mads Østberg. (Foto: Twenty Two Media Agency / Citroën)

  WRC: Nok en VM-runde står for tur, og denne gangen av WRC-sirkuset tatt turen fra Portugal og over til den italienske middelhavsøya Sardinia. Høye temperaturer og røffe veier vil sette førere, kartlesere og biler på nye prøver, og torsdag var det som vanlig duket for shakedown, den tradisjonelle oppvarmingsetappen.

  – ANNONSE –

  I toppklassen er det Hyundai som regjerer med belgiske Thierry Neuville på topp, ni tideler foran teamkamerat Ott Tänak. Teemu Suninen er tilbake igjen i WRC-bil etter å ha kjørt i WRC 2 de siste to løpene, og finnen klinte til med en imponerende tredjetid, bare tidelet bak Tänak.

  Størst norsk interesse er det dog i WRC 2, med Mads Østberg og Andreas Mikkelsen i hovedrollen, mens Hyundai-førerne Oliver Solberg og Ole Christian Veiby uteblir henholdsvis på grunn av karantene og utestengelse. Men Østberg forsvarer de norske fargene ved å toppe WRC 2-listen, og sågar også raskeste Rally2-bil uavhengig av kategori. Citroën-føreren klokket seg inn tre tideler foran Adrien Fourmaux som har byttet plass med nevne Suninen, mens estiske Georg Linnamäe tok tredjetiden.

  Andreas Mikkelsen er å finne helt nede på en sjettetid, og gjennomførte således bare én shakedowntur for å spare dekk, skriver han i en kort SMS. Dermed forbedret han ikke tiden fra første gjennomkjøring, som da var tidelet bak Nikolay Gryazin og fire tideler foran Østberg. Østberg satte forøvrig sin bestetid på andre gjennomkjøring og droppet å gjøre flere forsøk på oppvarmingen.

  Skaff deg vår unike norske bilsportkalender, eller skaff deg tilgang til Norges fremste leverandør av norsk og internasjonal bilsportjournalistikk!

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –