Rally Sardinia, fredag: Mikkelsen rullet seg ut av løpet – må bryte på grunn av skader på buret

  RALLY: Det som virket som en relativt harmløs rulling for Andreas Mikkelsen og Ola Fløene viste seg å bli mer kostbar enn som så. Etter en nærmere sjekk på service ble det avdekket såpass skader på veltebruet at de ikke kan fortsette løpet. Dermed får Mikkelsen et stort hugg i WRC 2-sammendraget når han blir bokført med null poeng, selv om bilen virket tilsynelatende kjørbar etterpå.

  – ANNONSE –

  Avkjøringen skjedde bare få hundre meter ut fra start på SS4. En stor overstyring førte til at Mikkelsen og Fløene hektet i kanten på andre siden av veien og landet på siden. Over tre minutter ble tapt, før det viste seg at de nå taper hele løpet.

  Landsmannen Mads Østberg har gjort sakene sine godt etter de første etappene og har en ledelse på over 20 sekunder på Jari Huttunen, som enn så lenge ikke har vært noen trussel for ham i WRC 2-mesterskapet. Så lenge Østberg holder unna for den finske Hyundai-føreren, så fremstår løpet som en plankekjøring for nordmannen hvis han klarer å holde seg unna problemer på den italienske middelhavsøya.

  SS5 er i skrivende stund akkurat gjennomført, hvor Ott Tänak fortsetter å dominere slik han har gjort hele fredagen. Estlenderen har vunnet samtlige etapper og har nå en ledelse på 23,6 sekunder på Sebastien Ogier. Ytterligere 3,5 sekund lenger ned finner vi Tänaks teamkompis Dani Sordo.

  Skaff deg vår unike norske bilsportkalender, eller skaff deg tilgang til Norges fremste leverandør av norsk og internasjonal bilsportjournalistikk!

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –