Rally Sardinia, fredag: Enormt mannefall i Italia – Mads unngår alt han kan av risiko

  Mads Østberg og Torstein Eriksen på røffe veier på Sardinia. (Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool)
  Mads Østberg og Torstein Eriksen på røffe veier på Sardinia. (Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool)

  RALLY: Det har vært en dramatisk dag på den italienske middelhavsøya i forbindelse med åpningsdagen av Rally Sardinia. Både blant WRC-bilene og Rally2-bilene har en etter en falt fra, enten det være seg tekniske problemer eller avkjøringer.

  – ANNONSE –

  Sett med norske øyne var nedturen komplett etter at Andreas Mikkelsen og Ola Fløene rullet på en fjerde fartsprøven, ikke mange hundre meterne etter start. En tilsynelatende beskjeden rulling, der de ellers kunne ta seg til mål uten andre større skader utenom det kosmetiske, før den nedslående meldingen fra servicen kom. Nemlig at det var skader på buret som medfører automatisk brutt løp resten av helgen.

  Dermed er Mads Østberg den eneste gjenværende nordmannen i feltet, og han gjør det også meget bra. Han har kontrollert i front gjennom hele dagen og har en ledelse på snaue halvminuttet til finske Jari Huttunen. Om ingenting spesielt skulle skje, så er Mads nå i føringen til å kunne sikre en særdeles viktig WRC 2-seier i det beintøffe mesterskapet som det er blitt.

  – Det har vært en bra dag, og jeg fokuserer kun på min egen strategi. Det er veldig røft, så jeg har sakket av litt fordi jeg ikke ønsker å risikere en punktering, en ødelagt bærearm eller liknende. Ting skjer veldig fort på slike etapper, så jeg vil fortsette med strategien og kun satse når jeg er fornøyd, oppsummerte Østberg etter målgang på fredagens siste etappe.

  Han innehar forøvrig syvendeplassen sammenlagt etter at det har vært et mannefall i feltet. Hele åtte biler står på restart-lista, henholdsvis tre WRC-biler og fem Rally2-biler. Verst dag har det vært for M-Sport, som først mistet Teemu Suninen da han dro av på den første etappen, før Gus Greensmith måtte stoppe med tekniske problemer på den siste etappe. Også Kalle Rovanperä måtte parkere etter at han fikk problemer på den fjerde etappen.

  I toppen er det Hyundai som regjerer, der Ott Tänak har vært i en klasse for seg. Han har også fått besøk av teamkamerat Dani Sordo som på SS6 kom seg forbi Sebastien Ogier i kampen om andreplassen. Tänak har 19,4 sekunder ned til teamkompisen, som igjen har 16,8 sekunder å gå på ned til Ogier.

  Skaff deg vår unike norske bilsportkalender, eller skaff deg tilgang til Norges fremste leverandør av norsk og internasjonal bilsportjournalistikk!

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –